Stát prý chce prodat majetek za osm miliard

21.10.2012 21:54

Vláda plánuje v příštích dvou letech prodat majetek za osm miliard korun. Počítá s tím návrh úspor vicepremiérky Karolíny Peake (LIDEM). Zbavit by se chtěla třeba zámku ve Štiříně, vojenských lázeňských domů a hotelů nebo ubytovny ministerstva vnitra. Informovala o tom dnes Česká televize.

Stát prý chce prodat majetek za osm miliard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Podle ČT ovšem například prodej štiřínského zámku vzbuzuje řadu otazníků. Stát za něj bude chtít 330 milionů korun, poslední znalecký posudek však podle ředitele zámku Václava Hrubého stanovil hodnotu 650 milionů.

A cena nebere v potaz hodnotu zámeckého parku, která údajně dosahuje až jedné miliardy. Ministerstvo zahraničí, které zámek vlastní, se ho však prý zbaví rádo, uvedla ČT.

Přes čtyři miliardy by podle záměru prodejem nepotřebného majetku mělo přinést státní pokladně ministerstvo vnitra, ministerstvo obrany tři miliardy a majetek za stovky milionů by měla rozprodat ministerstva zahraničí, školství a spravedlnosti, uvedla ČT.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…