Statečný hrdina, který nepodepsal, hodnotí premiéra Šulc

13.02.2012 16:38

Premiér Petr Nečas prozatím odmítl podepsat fiskální smlouvu EU. Česká republika se tak spolu s Velkou Británií stala jedinou zemí, která pakt nepodpořila. Na Nečase se za jeho rozhodnutí snesla velká kritika v médiích i od ministra zahraničí. „Nutno říci, že naši domácí eurohujeři, lokajové zahraničních mocností a přizdiplížiči použili o vlastním premiérovi slovník hodný padesátých let minulého století. Jejich trapná slova o plcích, škůdcích, tajtrlících apod. se mi ani nechtějí opakovat,“ zastal se premiéra poslanec Jiří Šulc ve svém článku pro ParlamentníListy.cz.

Statečný hrdina, který nepodepsal, hodnotí premiéra Šulc
Foto: jirisulc.cz
Popisek: Poslanec Jiří Šulc

„Přitom český podpis připojený ke konečnému znění úmluvy až po jejím definitivním znění, podpořený eventuálně navrhovaným referendem a doprovázený současným zavedením eura nic na postavení ČR nemění. Zavedení eura u nás navíc v dalších třech až pěti letech nehrozí, zato na existenci stávajícího eura třeba za dva roky si vsadí asi málokdo. Na zásadní řešení finanční situace Řecka je dnes již skoro pozdě a zásadním řešení Itálie, která je na tom ještě hůř, se ani ještě nemluví ani nejedná,“ brání Nečase poslanec.

Šulc považuje Nečasovo jednání za výjimečně odpovědné a statečné. „Zatímco spousty jiných našich politiků pod nátlakem naléhavosti situace a politiků mnoha evropských zemí, daleko od své země, podepsalo, Petr Nečas v souladu se svým svědomím NEPODEPSAL. Pro nás, ale hlavně i pro politiky ostatních evropských států to může být poznání, že Česko nezastupují jen politici, kteří když se na ně zatlačí, tak vždy cokoliv podepíší,“ napsal Šulc a dodal, že i kdyby se náhodou ukázalo, že Nečasovo rozhodnutí bylo chybné, tak alespoň prokázal obrovskou míru odvahy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…