Statisíce lidí zůstanou bez peněz, tvrdí postižení o sociálních kartách

02.07.2012 20:24

Vybrané úřady rozjely vydávání tzv. sKaret k vyplácení sociálních dávek. Během příštích týdnů je obdrží první dvě stovky lidí. Podle České televize jejich využívání kritizují hlavně zdravotně postižení, kteří se bojí, že se k penězům vůbec nedostanou.

Statisíce lidí zůstanou bez peněz, tvrdí postižení o sociálních kartách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

„Tím, že budou založeny nové bankovní účty, k žádné změně systému nedojde,“ zlobí se zástupce postižených Václav Krása v reportáži ČT. Těm podle něj rozhodně tento typ karet vyhovovat nebude. Lidé v hmotné nouzi budou mít omezené ale hlavně lidé v hmotné nouzi.

„Vadí nám na tom především to, že statisíce lidí nebudou moci využít bankomaty, nebudou moci jít do bankovních domů, neumějí peníze vybrat...,“ jmenuje Krása problémy. Na handicapovaných už ministerstvo podle něj ušetřilo přes miliardu korun. „Budeme bojovat až do konce,“ prohlásil Krása.

Karet bude vydáno asi 900 tisíc, proteče skrz ně asi 80 miliard a ministerstvo ušetří čtvrt miliardy. Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek karty samozřejmě hájí a fakt, že by se k někomu peníze nedostaly, jednoznačně odmítá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…