Stehlíková: Jsem malý český člověk. Zeman mě zastrašuje

23.01.2022 19:41 | Ze sítí

Milion korun a veřejnou omluvu. To žádá Hrad po bývalé ministryni pro lidská práva Džamile Stehlíkové. Důvodem mají být údajně nepravdivé výroky o tom, že zdravotní problémy prezidenta Miloše Zemana souvisí s alkoholickou jaterní cirhózou. Stehlíková to uvedla na twitteru a trvá na tom, že má pravdu. Případu se věnovala CNN Prima News ve svých hlavních zprávách.

Stehlíková: Jsem malý český člověk. Zeman mě zastrašuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Džamila Stehlíková

„Kolik stojí pravda o prezidentovi? Na Západě to může stát abdikaci prezidenta. V Bělorusku či v Rusku platí občan životem nebo vězením, a to i za post na Facebooku. V Česku zaplatíte milion korun. Tolik po mně chce prezident za pravdu o jeho závislosti na alkoholu. Plus omluvu,“ napsala Stehlíková. 

Kolik stojí pravda o prezidentovi? Na Západě to může stát abdikaci prezidenta; v Bělorusku či v Rusku platí občan životem nebo vězením, a to i za post na Facebooku. V Česku zaplatíte milion korun. Tolik po mně chce prezident Zeman za pravdu o jeho závislosti na alkoholu. Plus omluvu.

— Džamila Stehlíková (@DzamilaStehlik) January 23, 2022

Psychiatrička obvinění Hradu odmítá a stojí si za svými slovy o prezidentově cirhóze jater způsobené alkoholem. „Máme myslet, že asi to bylo opravdu nechutenství. Pan prezident nemá šanci to vyhrát,“ oponuje Stehlíková. 

To, že by prezidentovy problémy způsobil alkohol, sám odmítl po návratu z nemocnice v Partii Terezie Tománkové. „Vynořila se celá řada spekulací, no nejodpornější byla jakási Džamila Stehlíková, která mě sice nevyšetřovala, ale zato suverénně udělala diagnózu asi 10 nemocí a zapomněla na tu jedenáctou, kterou jsem skutečně měl. A to je všední nemoc: nechutenství,“ poznamenal před časem Zeman. 

Sám Miloš Zeman ale v minulosti několikrát otevřeně mluvil o svém kladném vztahu k alkoholu. 

Stehlíková na svém vyjádření trvá. Žaloba je podle ní neopodstatněná, stejně jako samotná částka. „Ta částka není realistická a pan prezident to dobře ví, je tady snaha zastrašit toho malého českého člověka,“ poznamenala Stehlíková.

„Tady se v první řadě musíme bavit o tom, jestli je to vyjádření v souladu s pravidly, nebo není. Já tvrdím, že už to takové vyjádření bez těch patřičných informací a od osoby, která není, nebo nemá přístup k těm relevantním podkladům, tak je zcela pro mě za hranou,“ řekla advokátka Dagmar Raupachová.

Tiskový mluvčí Hradu Jiří Ovčáček se CNN Prima News ke kauze odmítl vyjádřit.

Na svém twitterovém účtu pak Stehlíková píše i další posty. 

„Odpovídám těm, kdo považuje za neslušné říct pravdu o stavu hlavy státu. Jestli se někdo zasloužil o zrušení slušnosti v této zemi, byl to prezident Zeman a jeho K*nda sem, k*nda tam. Když se děti zeptají, proč to řekl, rodiče mohou říct pravdu: pil. Nemoc na důstojnosti neubírá,“ poznamenala Stehlíková.

Odpovídám těm, kdo považuje za neslušné říct pravdu o stavu hlavy státu. Jestli se někdo zasloužil o zrušení slušnosti v této zemi, byl to prezident Zeman a jeho K*nda sem, k*nda tam. Když se děti zeptají, proč to řekl, rodiče mohou říct pravdu: pil. Nemoc na důstojnosti neubírá.

— Džamila Stehlíková (@DzamilaStehlik) January 23, 2022

„Zeman přežil jen díky obětavé a vysoce nadstandardní péči desítek lékařů, sester, ošetřovatelů a dalších lidí. Nyní po mně chce mimo milionu a omluvy, abych sdělila jména kolegů, od kterých jsem získala informace o jeho zdravotním stavu. Bylo to z otevřených zdrojů, pane prezidente!" dodala.

Zeman přežil jen díky obětavé a vysoce nadstandardní péči desítek lékařů, sester, ošetřovatelů a dalších lidí. Nyní po mně chce mimo milionu a omluvy, abych sdělila jména kolegů, od kterých jsem získala informace o jeho zdravotním stavu. Bylo to z otevřených zdrojů, pane prezidente!

— Džamila Stehlíková (@DzamilaStehlik) January 23, 2022

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…