Sto dní, šedesát dní, devadesát. Vláda se fláká, říká Babiš a ukazuje příklady

27.05.2022 11:59 | Ze sítí

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš a jeho nejbližší spolupracovník, 1. místopředseda ANO Karel Havlíček, tvrdě uhodili na vládu Petra Fialy. Pětikoalice ODS, lidovců, TOP 09, STAN a Pirátů podle Babiše a Havlíčka pro lidi pořád nic nedělá. Fialův kabinet prý předvádí jen bezradnost, zoufalství, neschopnost a především chaos.

Sto dní, šedesát dní, devadesát. Vláda se fláká, říká Babiš a ukazuje příklady
Foto: Repro: Facebook
Popisek: Andrej Babiš představuje českým občanům opatření, která zavedla vláda v Polsku

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí
Expremiér Andrej Babiš tvrdí, že vláda Petra Fialy, která nastoupila po osmi letech vlád s účastí Andreje Babiše, pro lidi ani po půl roce pořád nic nedělá.

„Bezradnost, zoufalství, neschopnost a především chaos, chaos, chaos. Zatímco střední třída kvůli vysokým cenám energií, pohonných hmot a potravin každým dnem krvácí čím dál víc, Fialova vláda už půl roku vysílá signály, schůzuje a debatuje, místo aby prosadila účinnou pomoc pro všechny občany,“ začal zostra na sociální síti Facebook šéf hnutí ANO.

Pak to vzal po jménech.

„Třeba ministru průmyslu Síkelovi už přes 100 dní trvá příprava levnějšího tarifu na energie a skoro 60 dní pracuje na 13 bodech pro boj s drahými energiemi. Ministr práce Jurečka práci na chuť stále nepřišel, protože ani po 90 dnech se mu nepodařilo zjednodušit příspěvek na bydlení a už měsíc přemítá nad tím, jak rodinám s dětmi poslat 5000 Kč,“ napsal Babiš.

„Ani ministr vnitra Rakušan se zatím nepřetrhl, nepočítáme-li neustálé natahování nouzového stavu, který pětikoalice v opozici pokrytecky odmítala. Rakušan už skoro 60 dní přemítá nad strategií pro zvládnutí uprchlické krize, která mu dávno přerostla přes hlavu,“ pokračoval.

„A neviditelný ministr financí Stanjura zase po více než půl roce prosadí na čtyři měsíce závratné snížení spotřební daně u benzinu a nafty o 1,50 Kč, které na cenách stejně nikdo nepozná,“ nedal se Babiš zastavit.

Podle šéfa hnutí ANO Fialova vláda jen balamutí lidi větami o tom, kolik pomoci už jim poslal a jak zvýšila důchody.

„Zatímco se tedy rodiny topí v inflační potopě, Fiala a jeho ministři lidem nabídli jen děravý deštník proti drahotě, což je honosný název pro webový rozcestník. Na podzim čekám, že vláda přijde se svetrem proti zimě. Asi bychom si všichni měli už teď nakoupit vlnu a pletací jehlice. Jiné pomoci než návodu, jak si uplést svetr, se od této vlády určitě nedočkáme,“ uzavřel Babiš své prohlášení.

Andrej Babiš promlouvá

Místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček (ANO) se ke svému stranickému šéfovi přidal a poukázal na to, že v Německu snižují lidem cenu měsíčního jízdného v MHD na 9 euro, což je v přepočtu asi 225 korun.

„V Německu, kde je trojnásobně vyšší průměrná mzda, snižují šestinásobně jízdné na hromadnou dopravu na 220 Kč/měsíc. V Česku vláda jízdné zvyšuje a náš soused nás cenově válcuje. Tak aspoň, že jsme vyhráli v hokeji...“ poznamenal Havlíček.

Karel Havlíček promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…