Stopem do Prahy a motorkou na Moravu. Kandidát socdem zahájil kampaň dost netradičně

28.08.2020 8:48

Michal Šmarda, místopředseda ČSSD, zahájil svoji předvolební kampaň voleb do Senátu, kde se bude ucházet o křeslo na Vysočině. „Chci, aby se na problémy lidí z Vysočiny nezapomínalo. A chci, aby se nezapomínalo na problémy obyčejných lidí z celé republiky,“ řekl Šmarda.

Stopem do Prahy a motorkou na Moravu. Kandidát socdem zahájil kampaň dost netradičně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Šmarda

Anketa

Je špatně, když se lidé smějí zranění prezidenta Zemana?

95%
5%
hlasovalo: 13769 lidí
V rámci kampaně zavítal také do Prahy, kde se sešel s lidmi, kteří ho podporují a představil svůj program. Podporu Michalu Šmardovi vyjádřil také předseda ČSSD Jan Hamáček, který ho na zpáteční cestě na Vysočinu svezl na motorce.

Šmarda do Prahy vyrazil stopem, mezi jeho podporovatele, kteří na pražské Kampě čekali, patří například místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová, 1. místopředsedkyně Zelených Anna Gümplová nebo spolupředseda hnutí Budoucnost Filip Hausknecht.

„Michala znám už hodně dlouho. Nesmírně pracovitý člověk, velmi úspěšný starosta, za kterým jsou vidět výsledky. Když se Michal Šmarda rozhodl kandidovat do Senátu, okamžitě jsem mu slíbil podporu. Včera zahájil kampaň a cestoval z Prahy na Vysočinu, tak jsem ho kousek svezl. Senát potřebuje politiky, kteří rozumí každodenním starostem lidí,“ uvedl na svém facebooku Jan Hamáček.

Ke zpáteční cestě se vyjádřil i Michal Šmarda. „Já se na motorce vždycky trochu bál. Ve skutečnosti to vlastně není nic pro mě. Ale, když mi Honza Hamáček nabídl, že mě na cestě z Prahy domů na Vysočinu kousek sveze, tak jsem neodolal. Nakonec jsme jeli z Církvice až do Golčova Jeníkova. Díky za podporu! Honza mi slíbil, že ještě v průběhu září přijede k nám na Žďársko a probereme, co je potřeba udělat pro bezpečnost našich lidí. Ale na motorce už nejedu,“ napsal.

Senátní volby se konají 2. a 3. října současně s krajskými volbami. Proti Šmardovi se ve volebním obvodě Žďár nad Sázavou postaví Libor Černý (ANO), Josef Klement (KDU-ČSL), Zdeněk Střítecký (KSČM), Bohumil Kasal (SPD) a nezávislá kandidátka Ivana Horká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…