Stovky lidí zdravily konvoj v okolí Plzně. Odpůrce policisté k americkým vojákům nepustili

01.04.2015 11:11

Poslední ze tří částí konvoje amerických vojáků projel dnes po 10:00 po dálničním obchvatu Plzně. Konvoj, který projíždí Českou republikou ze cvičení v Pobaltí, zdravily dopoledne na Rokycansku a v Plzni stovky lidí s americkými i českými vlajkami. Vozidla s mávajícími vojáky míří na hraniční přechod Rozvadov, první už přejela do Německa.

Stovky lidí zdravily konvoj v okolí Plzně. Odpůrce policisté k americkým vojákům nepustili
Foto: Hans Štembera
Popisek: V areálu kasáren 17. listopadu si mohli lidé prohlédnout americkou vojenskou techniku zblízka. I přes nepříznivé počasí byl zájem velký

Lidé, kteří hodně fotografovali a natáčeli, stáli hlavně na mostech a nad dálnicí D5 z Prahy do Plzně. Nejvíce jich bylo v Plzni poblíž dálničního tunelu Valík. Za ním stálo několik amerických džípů z druhé světové války, mezi nimi byla figurína sochy Svobody. Lidí přibývá, mávají i podél dálnice. Dálnice je bez problémů průjezdná.

Lidé stáli na všech mostech a lávkách už od Mýta na Rokycansku až k Valíku, tedy zhruba na třicetikilometrovém úseku. První ze tří částí konvoje projela po dálničním obchvatu Plzně kolem 07:15. Druhá skupina techniky a vojáků dorazila v 09:20.

Třetí část konvoje se 42 vozy, která měla jet původně jako druhá, měla podle policistů defekt na jednom z vozidel a zůstala přes hodinu stát na parkovišti u benzinové pumpy Shell mezi Mýtem a Rokycany. Tam bylo také šest odpůrců konvoje. Policisté je k vojákům nepustili, takže se po chvíli rozešli. V poslední skupině konvoje bylo 42 vozidel, většinou obrněných transportérů, z nich dva porouchané táhly nákladní vozy na návěsech.

V Ostrově u Stříbra měli vojáci zastávku v areálu dálniční policie, kde na ně čekali lidé s americkými vlajkami. Díky pohostinnosti místních dostali na cestu domácí buchty.

Po překročení hranice konvoj jede na základnu v bavorském Vilsecku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…