Stovky vojáků oslaví Vánoce na misi v zahraničí. O kapra nepřijdou

24.12.2011 12:07

Více než 620 českých vojáků zůstává před vánoční svátky na zahraničních misích. Nejvíce jich je na základnách v Afghánistánu. O tradičního štědrovečerního kapra či pohádky by ale přijít neměli.

Stovky vojáků oslaví Vánoce na misi v zahraničí. O kapra nepřijdou
Foto: acr.army.cz
Popisek: Vojenský vůz Tatra

"Hlavním chodem bude samozřejmě bramborový salát a na výběr bude vepřový řízek či rybí filé. Sladkou tečkou bude štědrovečerní jablečný závin,“ popsal vánoční menu pro serveru iDnes.cz kapitán Milan Kozelka z jednotky v provincii Wardak.

Nebudou chybět dárky a pohádka

Drsní bojovníci nepřijdou podle ujištění velitelů ani o dárky a promítání nějaké klasické české pohádky. Takový vánoční večer chystají vojákům více méně na všech základnách. "Rybí polévku, bramborový salát a smaženého kapra nahradí jiná sladkovodní ryba, řízek a opečené brambory,“ řekla majorka Jolana Fedorková ze základny Shank v Lógaru.  Kromě pohádky tamní vojáci zažijí také šachový a pingpongový turnaj.

"Přesto, že vojáci budou i o vánočních svátcích v pohotovosti, budou pracovat na směny, aby se prostřídali v odpočinku," uvedl kaplan jednotky Jiří Zedníček. Večer jim promítnou pohádku Anděl Páně.

Na základně v Kábulu bude v devět hodin večer otevřena nová kaple, kde se ude sloužit mezinárodn mše. Po ní bude následovat česká půlnoční bohoslužba. Stejně tak ji bude sloužit i kaplan v Logáru.

reklama

autor: pas

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…