Strany měly odhalit účetnictví. Ukázaly ho jen tři, v plusu jen komunisté

28.03.2013 15:35

Ze sněmovních stran skončilo mnohamilionovou ztrátou loňské hospodaření ČSSD a TOP 09. Naopak KSČM se podařilo oproti původním očekáváním dosáhnout mírného zisku. ODS, Věci veřejné, Starostové a nezávislí (STAN) a strana LIDEM zatím ani základní údaje o loňském hospodaření neposkytly.

Strany měly odhalit účetnictví. Ukázaly ho jen tři, v plusu jen komunisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Všechny politické strany a hnutí musejí poslat své výroční finanční zprávy Poslanecké sněmovně do prvního dubnového dne. Od příštího čtvrtka budou dokumenty přístupné v parlamentní knihovně.

ODS a VV zveřejní údaje do konce týdne

Nejsilnější, ač opoziční, ČSSD skončila loni v šestnáctimilionové ztrátě. Původní plán počítal s ještě vyšším schodkem, a to 28,5 milionu korun. Sociální demokraté dosáhli příjmů 253,4 milionu a nákladů 269,4 milionu korun. Ztráta vládní TOP 09 činila zhruba 19,2 milionu korun. Strana vykázala příjmy 85,1 milionu a výdaje 104,3 milionu korun.

Komunisté předpokládali pro loňský rok ztrátu 7,6 milionu korun, napsal už dříve server Novinky.cz. Nakonec ale jejich hospodaření skončilo v zisku asi 42.000 korun při výnosech a nákladech zhruba 135 milionů korun.

Občanští demokraté zveřejní podle mluvčího Jakuba Sochora veškeré údaje na konci týdne. Také VV podle mluvčí Petry Slavíkové předpokládají, že údaje o jejich hospodaření budou dostupné "v nejbližší době". LIDEM chtějí finanční zprávu podle mluvčího Miloše Skácela zveřejnit na svém webu dnes odpoledne. Ředitelka hlavní kanceláře STAN slíbila poskytnout základní údaje za toto hnutí v pátek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…