Středočeskou ČSSD chce vést oponent jejího bývalého předsedy

04.07.2012 17:30

Středočeská ČSSD si bude dnes večer volit své vedení. Odstupujícího předsedu Richarda Dolejše chce nahradit čáslavský místostarosta a bývalý ústřední tajemník Lidového domu Jiří Havlíček. Proti němu kandiduje náměstek středočeské hejtmanky a nymburský starosta Miloš Petera.

Středočeskou ČSSD chce vést oponent jejího bývalého předsedy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

"Rozhodl jsem se, že do toho půjdu," potvrdil serveru Aktuálně.cz Havlíček, který patří k frakci Dolejšových oponentů. Jeho jistým soupeřem bude náměstek středočeské hejtmanky a nymburský starosta Miloš Petera, který naopak sbírá hlasy mezi příznivci někdejších podporovatelů politického tandemu Rath-Dolejš.

Ve hře je ještě jeden kandidát, rovněž náměstek na středočeském hejtmanství Zdeněk Seidl, který stejně jako Havlíček patří k Dolejšově opozici. Ten ovšem uvedl, že rozhodnut není na sto procent. "Pokud do toho půjdu, bude to těžké. Stále mezi delegáty převažují Rathovi lidé," komentoval své šance.

Seidl usiloval o místo předsedy středočeské organizace již loni na jaře, Dolejše ovšem neporazil. Jeho výsledek ale v porovnání s prognózami byl překvapivě vysoký. Dolejš dopředu avizoval, že protentokrát kandidovat nebude.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…