Středočeský kraj schválil dodělání cyklostezky a dvě nová záchytná parkoviště

28.08.2021 8:05

Rada Středočeského kraje na svém posledním zasedání schválila tři projekty z oblasti mobility, které by měly potěšit zejména cyklisty a Středočechy, kteří volají po nových P+R parkovištích. Jde o dodělání částí cyklostezky a dvě nová záchytná parkoviště, a konkrétně to v Olbramovicích a Čerčanech.

Středočeský kraj schválil dodělání cyklostezky a dvě nová záchytná parkoviště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Středočeská vláda podepsala koaliční smlouvu. Kvůli epidemii koronaviru k podpisu došlo pod širým nebem

Radní schválili vybudování chybějící části Vltavské cyklistické cesty v úseku Nelahozeves – Lužec nad Vltavou, která zajistí bezpečné a pohodlné cyklistické spojení v daném úseku a napojení na již hotovou cyklostezku v Lužci nad Vltavou. 
 

Anketa

Mají Piráti kvalitní program pro seniory?

3%
95%
hlasovalo: 13261 lidí
V současné době je cyklotrasa vedena od zdymadla Miřejovice po pravém břehu Vltavy po místních komunikacích nebo po komunikacích třetích třídy. Spojení na levém břehu v úseku Vepřek – Mlčechvosty je nyní pouze po silnici první třídy nebo po obtížně sjízdné pěšině podél řeky.
 
„Od počátku říkám, že je potřeba přejít od vytváření neustále nových a nových koncepcí k reálným krokům. Velmi si vážím aktivního přístupu a spolupráce obcí, které nám s realizací těchto projektů výrazně pomáhají,“ kolega hejtmanky Petry Peckové radní Petr Borecký rozhodnutí Rady vítá.
 
Cyklostezka v délce 12,7 kilometrů by měla být dána do provozu v první polovině roku 2025. Celkové investiční náklady jsou odhadovány na 100 milionů korun.
 
Radní také schválili vybudování dvou projektů P+R parkovišť v Olbramovicích a Čerčanech. Středočeši tak získají 428 nových parkovacích míst. 
 
 
V obou případech obce bezúplatně poskytují pozemky, kraj se pak ujme projektu, výstavby a provozování těchto parkovišť. Pokud půjdou projekční práce bez problémů, mohli by se Středočeši dočkat nových parkovišť do 3 let. Smlouvy s obcemi musí ještě schválit Zastupitelstvo kraje.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…