Strhaný a pohublý. V takovém stavu prý politik ČSSD opustil vazbu

26.10.2012 12:02

Bývalého náměstka ústecké hejtmanky Pavla Koudu propustili v pátek ráno na svobodu. Dopoledne opustil bránu litoměřické vazební věznice a odjel. Vězení Kouda mohl opustit proto, že vyšetřovatelé vyslechli všechny důležité svědky, a padl tak poslední důvod pro jeho držení ve vazbě.

Strhaný a pohublý. V takovém stavu prý politik ČSSD opustil vazbu
Foto: fcb
Popisek: Pavel Kouda

Podle serveru iDnes.cz opustil Kouda vazební věznici pohublý a ztrhaný. Ke svému případu nic neřekl a mobil má stále vypnutý.

Kouda je podezřelý, že zneužíval svého vysokého postavení. Policisté jej zadrželi v jeho domě a ještě týž den obvinili ze zneužití pravomoci úřední osoby a poškození finančních zájmů evropského společenství. Až do svého zatčení byl krajským radním, náměstkem hejtmanky a členem Regionální rady Severozápad, přes níž tekly miliony z Evropské unie.

Přihrával peníze

Kouda podle policie vyvíjel nátlak na úředníky dotačního úřadu, aby peníze dostali předem vybraní uchazeči. "Existoval seznam deseti projektů označených tečkou. To byly ty, u nichž Kouda chtěl, aby uspěly a jejich žadatelé získali evropské peníze," přiblížil jeden z vyšetřovatelů.

Po zatčení Kouda všechny své politické funkce opustil.

Kromě něj policie obvinila také ředitele dotačního úřadu Pavla Markvarta, jeho předchůdce Petra Kušnierze i prvního šéfa úřadu Petra Vráblíka, vedoucí územního odboru Irenu Kotlanovou a vedoucí odboru administrace Kláru Odvárkovou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…