Stropnický ani po svém úspěchu na sjezdu neoznámil, zda bude bojovat o Hrad

26.02.2017 18:51

Nově zvolený místopředseda hnutí ANO a ministr obrany Martin Stropnický se nevyjádřil, zda bude kandidovat na prezidenta. Informoval o tom web České televize.

Stropnický ani po svém úspěchu na sjezdu neoznámil, zda bude bojovat o Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Zisk největšího počtu hlasů ve volbě místopředsedů vnímá Stropnický jako „nějaký vzkaz“. Hnutí ANO podle něj ale ještě nerozhodlo, jakým způsobem bude prezidentskou volbu řešit. Podle předsedy hnutí Andreje Babiše připadá v úvahu vnitrostranické referendum, v němž by jednotliví členové mohli nominovat kandidáta na prezidenta.

  • Celý text je ZDE

„Tento sněm nebyl o nějaké hradní volbě nebo ani kandidatuře… Já jsem jenom řekl, že určitá míra sebereflexe tady ode mě musí být z hlediska toho, jestli vůbec dostanu podporu, nebo jestli vůbec budu zvolen místopředsedou, nebo ne,“ reagoval Stropnický na tiskové konferenci po zvolení kompletního místopředsednictva.

Jak web připomněl, Stropnický již dříve uvedl, že za nutnou podmínku pro rozhodnutí kandidovat na prezidenta by považoval své zvolení místopředsedou ANO. V tajné volbě řadových místopředsedů přitom získal 174 hlasů, což bylo nejvíc hlasů ze všech jeho spolukandidátů. Předseda hnutí Andrej Babiš už dříve uvedl, že o postoji ANO k prezidentské volbě by mělo být jasno do léta.

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…