Stropnický si poslechl československou hymnu. Přečtěte si, jak se to podařilo

12.04.2014 21:05

Československou hymnu si po delší době vyslechl při oficiální příležitosti český ministr obrany Martin Stropnický. Stalo se to druhý dubnový pátek u příležitosti návštěvy Bratislavy, kde jednal se svým slovenským protějškem Martinem Glváčem. Informaci s odvoláním na webové stránky Ministerstva obrany přinesl server Prvnízprávy.cz.

Stropnický si poslechl československou hymnu. Přečtěte si, jak se to podařilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

A jak došlo k tomu, že ve slovenské metropoli zahráli českému ministru obrany hymnu zaniklé federace? „Protože se při setkání ministrů hraje nejdříve hymna hostující země, vyslechl si Stropnický československou hymnu,“ uvedl server.

Vzhledem k tomu, že obě země mají napjaté obranné rozpočty, jednali oba ministři i o tom, které záležitosti budou obě armády dělat společně, aby svým státům potřebné finance ušetřily. Má jít o spolupráci při výcviku, vzdělávání, u některých nákupů nebo o ochranu vzdušného prostoru.

Slovenská republika se v současnosti rozhoduje o budoucí podobě nadzvukového letectva, navíc je pro letouny MiG-29 závislá na náhradních dílech z Ruska. Glváč proto uvítal nabídku pomoci pro případné překlenovací období. „Bude-li třeba, je české letectvo připraveno pomáhat až po dobu 4 měsíců při ochraně slovenského prostoru. O delším nasazení by musel rozhodnout Parlament," uvedl Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…