Stropnický si vylil své osobní, až intimní pocity. Takto to dopadlo

17.06.2014 18:58

Ministr obrany Martin Stropnický se zřejmě nechal inspirovat svým předsedou Andrejem Babišem a na svůj profil na sociální síti vkládá oficiální i soukromé informace. Na facebookové stránce, nesoucí jeho jméno, tak na jedné straně informuje o armádní akci Bahna, na straně druhé tu během osamělé noci teskní.

Stropnický si vylil své osobní, až intimní pocity. Takto to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

„Včera jsem byl na akci Bahna 2014. Byl to už 25. ročník. Ukázky toho, co umí naše armáda. 800 vojáků (a vojaček!), další stovky lidí pomáhaly, hosté z Rakouska, Slovenska, US, spousty nadšenců. A hlavně: 50.000 diváků! To vše v neskutečném ‚afgánském‘ vedru. Skvělé ukázky. Za všechny třeba bitva ve vzduchu dvou fantastických pilotů na strojích z první světové,“ stojí na profilu ministra obrany Martina Stropnického.

Kromě takových „pracovních“ statusů tu ale sdílí i myšlenky a názory, které u ministra českých vojáků přece jen překvapí. V nedávné minulosti například sledoval fotbalový zápas Francie s Hondurasem, který spolukomentoval Vladimír Táborský. „Ještě si ho pamatuju, jak hrál skvěle beka za Spartu. Myslím, že pravýho. Díval jsem se jenom chvíli, ale ten když doplňuje moderátora, tak to je první liga. Férově, s klidem, v souvislostech a se znalostí věci. Přidaná hodnota,“ vyjádřil se ministr obrany k výkonu televizního experta.

A nebyl to první Stropnického komentář na téma „sport". „Jágr versus Hašek. Typická ukázka uměle a záměrně vytvořeného problému, který má prodat plátek. Buďme vůči takovým hloupostem odolní! A č. 68? Všem, kteří něco vlastním přičiněním dokázali, držím palce. A to i tehdy, kdy mají nejlepší léta za sebou a stávají se potravou bezejmenných a zcela zaměnitelných uvozhřenců,“ píše Stropnický.

Ze sportů ale ministra očividně zajímá i atletika. Na svém profilu zveřejnil i „rozhovor“ mezi ním a oštěpařkou Barborou Špotákovou, která je coby závodnice Dukly jeho podřízenou. „Dialog z Julisky. MS: 'Báro, jako mámě ti to sluší ještě víc než předtím! Celá jsi taková... No taková... Taková... BŠ: 'Myslíš jako pěkná?' Zbytek dialogu se nepodařilo zachytit,“ líčí ministr vtipnou scénku.

Nejzvláštněji ale zřejmě působí status, který Stropnický zveřejnil 10. června, pár minut před jednou hodinou v noci. Zavzpomínal v něm na svou předchozí uměleckou pozici. „Je noc. V dálce se vznáší kytara. Prázdný dům. Houpavě a něžně. Moje žena je někde daleko za prací. Refrén. A všechny ty děti rozkutálený po složitým světě. Verze. A ta kytara si zpívá jakoby nic. Hm... la... la... Va... ba... da... dá. Smutně a krásně. No co! I na ministra to někdy přijde...“ píše.

Redakce ParlamentníchListů.cz nemá potvrzeno, že jde opravdu o oficiální profil ministra obrany. Nasvědčuje tomu však skutečnost, že má mezi přáteli řadu politiků z ANO i mluvčího hnutí Jaromíra Hasoně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…