Studentské představení hejtmanských kandidátů aneb: Nuda v Plzni

02.10.2012 21:30

Akademický spolek Česko-slovenské unie studentů politických věd uspořádal v zasedacím sále krajského úřadu besedu s kandidáty na post hejtmana.

Studentské představení hejtmanských kandidátů aneb: Nuda v Plzni
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

V první dvouhodinovce se představili kromě stávajícího hejtmana Chovance z ČSSD za ODS  plzeňský primátor Martin Baxa, dále  kandidát za TOP 09 a Starosty a lídři KDU-ČSL a  KSČM Množství zásadních témat – zdravotnictví, školství, ochrana životního prostředí zahltilo přítomné a byť diskuse jednotlivých kandidátů byla  živá, pro desítku přítomných hostů – především vysokoškoláků,  to bylo až  únavné. Oživení nastalo na závěr, kdy hejtman Milan Chovanec prohlásil na adresu ODS: „….Poprvé jsem si v klidu pročetl váš volební program v kraji a zjistil jsem ke svému překvapení, že budete potřebovat tak padesát miliard, ale v rozpočtu kraje je něco přes pouhé tři….“  K diskusi přispěl i Stanislav Rampas ze Sdružení pro Plzeňský kraj, který se podivil skutečnosti, že jeho strana na akci nebyla přizvána

Zviditelnění jen pro vybrané?

V druhé části akci byly zastoupeny malé subjekty – Česká pirátská strana, Strana svobodných občanů, zemanovci a Sdružení nestraníků. Moderátor akce se nejdříve pozeptal přítomného lídra Sdružení nestraníků Václava Prokůpka, zda má mandát strany na její reprezentaci, protože ta se dle prohlášení svého vedení odněho distancovala a vyzvala  potencionální voliče, aby tuto nanejvýš rozporuplnou osobu nevolili, načež se mu dostalo kladné odpovědi, že byť on nabídl regionální radě svoji demisi, ta jí nepřijala, takže vede kandidátku dál. Jak zjistily ParlamentniListy.cz, evidentně si užíval nadstandartní  čas věnovaný jeho osobě. Přítomná desítka studentů se tak velmi rámcově dozvěděla o názorech ostatních přítomných a jak se shodli někteří účastníci, atmosféra se blížila spíše diskusnímu kroužku.

„Jsem konsternován z toho, že krajský úřad dal zázemí takové akci, která posloužila jen zviditelněním některých lidí a hrstce studentů,“ uvedl pro ParlamentniListy.cz evidentně rozčilený Stanislav Rampas. Amatérská akce mohla snad zapůsobit v salonku nějaké restaurace nebo případně vysokoškolském klubu, ale na půdě krajského úřadu, v pozdních odpoledních hodinách již bez přítomnosti většiny personálu byla minimálně diskutabilní…

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vf

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…