Suchý flanel... Týden před druhým kolem experti hodnotí

20.01.2023 8:52

Před druhým kolem prezidentských voleb, které Česko čeká za týden, má Petr Pavel silnější pozici než jeho soupeř Andrej Babiš, shodli se na tom experti ve vysílání 360° na CNN Prima NEWS. Pavla zároveň kritizovali, že je až příliš suchý a Babiš zase stojí na slabých nohách.

Suchý flanel... Týden před druhým kolem experti hodnotí
Foto: Reprofoto: Blesk.cz
Popisek: Petr Pavel a Andrej Babiš

Marketér Oto Klempíř by u Pavla rád viděl více emocí. „Očekával bych, že Petr Pavel nebude tak suchý. Přece jen trošku toho srdíčka, trochu úsměvu, který prezentoval v první debatě s Danuší Nerudovou, mi tam chybí. Jak je známo, sucho žádné ovoce nepřináší,“  uvedl Klempíř.

Práce s emocemi je podle politologa Lukáše Jelínka Babišova parketa: „Silná stránka Andreje Babiše je schopnost pracovat s emocemi. Petr Pavel zase sází na klid, věcnost a uměřenost. I když už jsem si všiml, že se v posledních dvou debatách dokázal víc rozpovídat,“ doplnil.

Emoce podle Klempíře generálově kampani dodávají alespoň jeho příznivci. „Když se podíváte do ulic, tam probíhá flanelová revoluce,“ zmínil Klempíř s tím, že na veřejných mítincích jsou pouze rozhodnutí voliči.

Analytik agentury STEM Martin Kratochvíl je toho názoru, že Pavlova pozice je silnější než jeho protikandidáta a agentura mu dává větší šance na zvolení. „Petr Pavel stojí na silnějších nohách a Andreji Babišovi nezbývá nic jiného než útočit,“ glosuje kampaň kandidátů před druhým kolem.

Oba kandidáti si nyní drží distanc, protože vědí, že zbývá stále víc než týden do voleb a je stále ještě brzo na to vytáhnout tesáky, dodal Klempíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…