Šup šup, soudruzi. Radek John se směje

19.05.2016 7:05

Publicista a někdejší předseda Věcí veřejných Radek John na svém facebookovém profilu pravidelně komentuje dění na české i světové scéně. Aktuálně si vzal na paškál českého občana, který emigroval do Ruska, aby tam požádal o politický azyl a vzpomenul na Pražské povstání proti nacistům, od něhož 7. května uplynulo 71 let.

Šup šup, soudruzi. Radek John se směje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John, lídr voleb VV do Evropského parlamentu

ParlamentníListy.cz na konci dubna informovaly své čtenáře o tom, že bývalý policista a autor Omluvy ruskému národu, ruskému lidu a prezidentu Putinovi Petr Michalů požádal v Rusku o politický azyl.

„Vždycky jsem miloval Rusko. Už od dob Sovětského svazu jsem k vaší zemi cítil silné pouto. Bohužel v dnešní době se do mozků Evropanů denně nalévají potoky lží o Rusku, a to do takové míry, že už v takovém prostředí žít jednoduše nesnesu,“ objasnil Michalů ruským novinářům motiv svého odchodu z České republiky. „Českým dětem cpou do hlavy, že nás osvobodili Američané! Přijde vám to normální? Turecko je zas údajně náš odvěký spojenec a slovanské Rusko náš nepřítel, takový nesmysl,“ prohlásil také kromě jiného.

Zpráva se objevila na facebookových stránkách „Idioty v České republice nechceme“, odkud jí sdílel ex-šéf strany Věci Veřejné Radek John s dovětkem: „Tak šup šup, soudruzi. Od slov velebení k činu! Sbohem.“ V následné diskuzi, která se pod jeho příspěvkem rozpoutala, John upřesnil, že nikomu neradí. Pouze prý dával najevo uspokojení z emigrace člověka takového ražení. „Jen houšť a větší kapky,“ přeje si publicista.

O několik dní později John vzpomenul na Pražské povstání proti nacistům, od něhož 7. května uplynulo 71 let, když prostřednictvím svého facebookového profilu vyzval k připomínání faktů. Sám tak učinil sdílením komentáře z platformy sdružující protikomunistické iniciativy „Bezkomunistů.cz“, v němž se Dušan Šulc pohoršoval nad tím, že sovětský vůdce Josif Stalin údajně zakázal Američanům překročit demarkační linii a pomoci Pražanům, jejichž povstání bylo masakrováno jednotkami Wehrmachtu a SS.

„A tak ti, kteří mohli pomoci, museli zůstat stát. Je to o to absurdnější, že jejich postup nezastavil tvrdě se bránící nepřítel, ale spojenec,“ je rozhořčen Šulc. „Opravdu ze srdce ti děkujeme, soudruhu Staline! Kdybychom tě neměli, museli bychom si tě snad vymyslet,“ doplnil jízlivě.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…