Svatá prostoto! spráskl ruce doktor Macek nad tím, jak to chodilo za Nečase

04.09.2013 9:33

Úřadující šéf ODS Martin Kuba v rozhovoru pro časopis Týden popsal strasti s působením v koalici s TOP 09. Kvůli koaličním dohodám podle něj spadly pod stůl některé důležité zákony a normy, které třeba i sám navrhnul. Glosátor Miroslav Macek nad tím jen kroutí hlavou.

Svatá prostoto! spráskl ruce doktor Macek nad tím, jak to chodilo za Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Exministr průmyslu a obchodu Martin Kuba v rozhovoru pro časopis Týden popisoval, jak těžké bylo pro občanskou demokracii pracovat v koalici s TOP 09. Doslova řekl: "Já třeba na Ministerstvu průmyslu a obchodu připravil balíček, který měl pomáhat podnikatelům snižovat administrativní zátěž.

A vrátil se nám na vládu s připomínkami. Všechna ministerstva, která k tomu měla co říct, tedy ministerstva financí, zdravotnictví, práce a sociálních věcí řídila TOP 09. A všechny moje návrhy zamázli. Navíc řekli, že když projdou, položí vládu. To je něco, co ODS fatálně zničilo."

Proč nepostupoval jinak?

Nad tím nechápavě kroutí hlavou bývalý politik a dnes neúnavný pozorovatel a glosátor politického dění Miroslav Macek. A jeho reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

"Svatá prostoto! Takto to opravdu za něj chodilo? To nezapracoval solidní připomínky resortů do návrhu a ostatní argumentačně nevyvrátil a nevrátil návrh zpět do vlády s jeho patřičnou mediální obhajobou? To si tehdy opravdu myslel, že by kvůli tomu pak TOP 09 skutečně položila vládu? Opravdu?" ptá se uštěpačně na svém webu.

Co přesně napsal doktor Macek na svém webu:

V rozhovoru pro časopis Týden říká první místopředseda ODS a bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba: "Já třeba na Ministerstvu průmyslu a obchodu připravil balíček, který měl pomáhat podnikatelům snižovat administrativní zátěž. A vrátil se nám na vládu s připomínkami. Všechna ministerstva, která k tomu měla co říct, tedy ministerstva financí, zdravotnictví, práce a sociálních věcí řídila TOP 09. A všechny moje návrhy zamázli. Navíc řekli, že když projdou, položí vládu. To je něco, co ODS fatálně zničilo." Svatá prostoto! Takto to opravdu za něj chodilo? To nezapracoval solidní připomínky resortů do návrhu a ostatní argumentačně nevyvrátil a nevrátil návrh zpět do vlády s jeho patřičnou mediální obhajobou? To si tehdy opravdu myslel, že by kvůli tomu pak TOP 09 skutečně položila vládu? Opravdu?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…