Svět je vzhůru nohama, místo zločinu potíráme policii. Markéta Šichtařová má neradostnou prognózu, jak to musí dopadnout

12.06.2020 13:43

Ekonomka Markéta Šichtařová popsala, jak by mohl vypadat svět, kdyby se po něm rozšířily americké nápady na zrušení policie. Navrch doplnila, co může hrozit Evropské unii.

Svět je vzhůru nohama, místo zločinu potíráme policii. Markéta Šichtařová má neradostnou prognózu, jak to musí dopadnout
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

V Minneapolisu, kde jeden z policistů udusil černocha George Floyda, vážně zvažují, že zruší policii. Markéta Šichtařová na blogu iDnes.cz popsala, jak by to mohlo vypadat s voláním o pomoc, pokud by vás doma přepadli lupiči.  

Zloději vás v horším případě zabijí. V lepším vás svážou, vybílí dům a zmizí. A když se vám konečně podaří osvobodit, zavoláte policii. Přesněji řečeno to, co s ní zbylo. „Děkujeme za zavolání. V myšlenkách jsme s vámi a doufáme ve vaše brzké zotavení. Naši specialisté vám poskytnou morální podporu při jednání s pojišťovnou. Přejete-li si duchovní nebo psychologickou útěchu, do tří dnů vám zašleme experta. Na shledanou,“ ozve se.

Podle Šichtařové to ukazuje, že se svět převrátil nohama vzhůru. Místo potírání zločinu dnes chceme potírat policii.

„Falešný pseudohumanismus aspiruje na povedenou humanitární katastrofu. Obrana vnitřní i vnější bezpečnosti je jedinou funkcí státu, kterou přijímám bez pardonu a bez ohrnování nosu. Pro vnitřní bezpečnost máme policii. Pro vnější bezpečnost máme armádu. Všechno ostatní, do čeho se stát montuje, by se dalo více či méně úspěšně svěřit soukromému sektoru. Ale bezpečnost stěží. A přesto tahle jediná funkce, která se nedá oddiskutovat, je víc a víc pseudohumanisty dnešního světa napadána,“ upozornila Šichtařová.

Tento pseudohumanismus je podle ekonomky nebezpečný i proto, že jedno společenství, kupříkladu Evropská unie, se jím může zaklínat a zakazovat si některé typy zbraní, jenže další země, jako jsou Rusko, Čína, Jižní Korea či Spojené státy, si samy podobná omezení neuloží a budou vyvíjet nejmodernější zbraně, aby odstrašili ostatní. A EU zůstanou jen oči pro pláč a slabost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…