Světovou válku s terorem prohrajeme, když nás ovládne strach, píše komentátor

27.06.2015 10:35

Pátek 26. června lze bez nadsázky označit za den teroru. Ve Francii, v Tunisku a v Kuvajtu by bohužel mohli vyprávět. Komentátor Teodor Marjanovič v sobotní MF Dnes konstatuje, že teror v zásadě nezná hranice a válku s ním prohrajeme, pokud necháme zvítězit svůj strach.

Světovou válku s terorem prohrajeme, když nás ovládne strach, píše komentátor
Foto: Reprofoto:YouTube
Popisek: Hotel ve východním Tunisku, kde došlo k útoku na turisty

V Tunisku i v Kuvajtu se k útokům, které si vyžádaly desítky mrtvých, přihlásil Islámský stát. I ve francouzském Lyonu se objevily náznaky, že by za útokem mohl stát sympatizant této teroristické organizace, ačkoli nelze vyloučit ani to, že šlo o naštvaného zaměstnance, který připravil o hlavu svého nadřízeného, když ji nabodl na vrata továrny.

Ať tak či tak, pátek ukázal, že terorismus nezná hranic, a možná i proto není tak snadné proti němu bojovat. Není to jako klasická válka jednoho státu proti druhému, byť se jedna teroristická organizace za stát označuje a vládne dokonce území s osmy miliony lidí.

„Ale v jádru je to označení trefné, protože teror nezná hranice. Udeřit může všude, po celém světě. Zítra třeba zase na letištích, v metru, kavárnách. Na nás je, aby nás to nezlomilo. Třetí světovou válku, lze-li ji tak nazývat, prohrajeme, když nás opanuje strach,“ píše komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…