Svině. Malé, obyčejné... Dohra útoku teroristy ve Štrasburku. Jde o EU

13.12.2018 9:07

Útok Cherifa Chekatta, který otřásl Francií, zejména Štrasburkem, se dočkal v Čechách různých reakcí. Své k věci dodává ještě právník Tomáš Tyl a bývalá mluvčí nejvyššího státního zastupitelství Irena Válová. Tyl uvádí, jakou společností se obklopil útočník a směje se „trabantu Přibáňovi“. Irena Válová jde ještě dál, europoslance, kteří houfně hlásili svou polohu při útoku na sociálních médiích, označuje za zbabělce. „Vrchol hanebnosti, zbabělosti, ničemnosti a ukázka maličkých obyčejných sviní,“ říká bývalá mluvčí o jejich reakcích.

Svině. Malé, obyčejné... Dohra útoku teroristy ve Štrasburku. Jde o EU
Foto: Gateway Pundit
Popisek: Foto domnělého útočníka

„To je nááádherná demence! Člověk zjistí, že ten ‚obyčejný kriminálník‘ ze Štrasburku se obklopoval džihádistama, co si Facebook tapetovali zbraněma, a když už si myslíte, že se v této věci nedá stát na blbé straně, přijde trabant Přibáň,“ komentuje Tomáš Tyl slova cestovatele a novináře Dana Přibáně, který dle obrázku k tématu napsal: „Jako že mají mazat fotky zbraní? To přece ne, ne? S fotkou ze zabijačky je to nějaké podivné, násilné fotky zakrývají a zobrazí je po rozkliknutí. Mít fotku zbraně by mělo být zcela v pořádku.“

A Tyl ještě ironicky dodává: „Určitě měl na každou zbraň zbrojní průkaz, na ty granáty měl certifikát EU a na odstřel lidí na vánočních trzích měl loveckou povolenku...“

Anketa

Myslíte si, že by ředitel René Zavoral měl v Českém rozhlase provést zásadní změny?

97%
3%
hlasovalo: 5530 lidí

Ireně Válové pro změnu vadí zbabělost europoslanců. „Včerejší zprávy od funkcionářů Evropského parlamentu, jak jsou ve Štrasburku po teroristickém útoku schovaní kdesi v kumbálu hospody nebo zamčení ve svých sídlech, považuji za vrchol hanebnosti, zbabělosti, ničemnosti a ukázku maličkých obyčejných sviní,“ píše jadrně.

„Když jsem zažila teroristický útok v Johanesburku, atentát 100 metrů od hotelu, naopak jsem se vydala na místo – odtud jsou potřeba informace a pomoc. Bylo tam 92 mrtvých. Hlásit odtud, že jsem schovaná v kumbálu, hanbou bych se propadla. Aspoň kdyby mlčeli,“ přidává své vlastní zkušenosti.

David Petrla na to namítl: „Já jsem to pochopil tak, že jim policie ani nedovolila jít na místo. Vyzývali, aby všichni zůstali doma, resp. šli domů.“ Ale Válová má ve věci jasno: „Oni měli přesto jít na místo za informacemi jako naši zástupci. A pokud ne, tak desítky veřejných prohlášení o tom, ve kterém kumbálu se schovávám, tedy není podle mě adekvátní reakce.“ Petrla pak ještě teoretizoval: „Tak báli se, chudáčci bezmocní, co za nic nemohou. Zbytečně. Žádný terorista není takový debil, aby útočil na své nejlepší spojence.

A ozvala se i novinářka a bývalá kandidátka do Senátu Lucie Groene. „Když oni prostě věří tomu, že kdyby se jim něco stalo, byla by to tragédie,“ myslí si o europoslancích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…