Svině Sobotka, debil Zaorálek, Marksová chlastá. S touto šestou cenovou skupinou máme být ve vládě? Štěch v kauze demise podporuje Sobotku

02.05.2017 16:21

Předseda senátu Milan Štěch (ČSSD) považuje rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) ohledně demise vlády za ústavně čisté řešení. „Myslím si, že tím zaskočil řadu politiků i řadu politologů,“ podotkl Štěch pro ČT24. S ním toto rozhodnutí předseda strany podle jeho slov nekonzultoval. „Předpokládám však, že ho konzultoval s politickým grémiem,“ dodal.

Svině Sobotka, debil Zaorálek, Marksová chlastá. S touto šestou cenovou skupinou máme být ve vládě? Štěch v kauze demise podporuje Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Anketa

Sobotka shodil vlastní vládu a...

hlasovalo: 4957 lidí

„Pokud premiér usoudil, že odvolání přinese spíše body panu Andreji Babišovi, neboť se bude prezentovat jako oběť, tak se rozhodl pro toto ústavně čisté řešení,“ domnívá se Štěch. „Je to řešení, které je v demokratické zemi použitelné a já se vůbec nedivím, že jej Bohuslav Sobotka použil. Babiš spojuje politickou, ekonomickou a mediální sílu,“ podotkl také předseda senátu. 

„Když si vezmete, co se objevilo včera večer na ParlamentníchListech.cz, tajně nahraný rozhovor Andreje Babiše, jaký má slovník, jak uráží politické kolegy a novináře, to je slovník šesté cenové skupiny. S takovým člověkem není možné vládnout a já pana premiéra v tomto podporuji. Doporučuji, aby si každý ParlamentníListy.cz přečetl. To je tragédie. Když toto místopředseda vlády vypustí z úst, tak to není možné, s takovým člověkem pracovat,“ poukázal na nahrávky Babišova slovníku Štěch.

Babiš totiž podle nahrávky hovořil o předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi jako o blbečkovi a svini, ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka nazval debilem a kokotem a ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou nazval krávou, která chlastá (informovali jsme ZDE).

Pokud pan Babiš neprokáže, že jde o falešnou nahrávku, měl by podle Štěcha odejít. „Měl by říci, ano, sorry, udělal jsem vážné chyby a končím. Ale myslím, že toho není schopen. Jak likvidoval své konkurenty v podnikání, postupuje i v politice,“ dodal Štěch.

Poukázal i na problémy korunových dluhopisů i Čapího hnízda. 

Prezident Miloš Zeman podle něj měl už před časem svolat představitele stran a řešit s nimi vládní krizi, nyní je zcela jistě zaskočen. „Není na to připraven. Může se pokusit, aby byla sestavena nějaká vláda, která by dovládla do říjnových voleb. Ale myslím, že to bude velmi obtížné,“ vyjádřil se Štěch.

reklama

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…