TOP 09 chtěla odcházet kvůli Bátorovi a EU jim za to nestojí, diví se lidovci

01.02.2012 22:06

KDU-ČSL kritizuje rozhodnutí premiéra Petra Nečase odmítnou smlouvu Evropské unie o fiskální zodpovědnosti. Strana si proto myslí, že proevropsky smýšlející TOP 09 by měla opustit vládu.

TOP 09 chtěla odcházet kvůli Bátorovi a EU jim za to nestojí, diví se lidovci
Foto: Redakce
Popisek: Anti EU

„Petr Nečas není David Cameron a naše země neleží za mořem a nemá geopolitické postavení Velké Británie, o zcela odlišné historii a odtažitých historických zkušenostech obou nesrovnatelných států nemluvě. Vzhledem k tomu, jak tento postoj neustále dehonestuje ČR jako spolehlivého partnera na mezinárodní úrovni, vyzýváme TOP09, aby svou účast ve vládě zvážila,“ píše se v tiskové zprávě lidovců.

Nechme eurošvejkování

KDU-ČSL nechápe, proč chce TOP 09 zůstávat v koalicí se stranou, v níž podle ministra zahraničí Karla Schwarzenberga převládlo národně-socialistické křídlo. „Jestliže jim stálo za zvážení odejít ze zasedání  vlády kvůli subalternímu úředníkovi ministerstva školství, měli by nyní, ve zcela zásadní situaci našeho zahraničního směřování, projevit své stanovisko důrazněji,“ vyzývají lidovci.

SLEDOVALI jsme téma: Bátora

Předseda strany Pavel Bělobrádek, stejně jako před pár dny Jiří Paroubek, připomíná Mnichovskou dohodu, ve které nás spojenci opustili. Nyní prý opouštíme my je. „Měli bychom rychle zanechat našeho eurošvejkování, nic dobrého z toho nekouká,“ myslí si KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…