TOP 09 vyzvala primátora ke zrušení konkurzu na šéfa strážníků

04.10.2012 12:34

Pražská TOP 09 vyzvala dopisem primátora Bohuslava Svobodu (ODS) k tomu, aby zrušil výběrové řízení na ředitele pražských strážníků. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09). Klub zastupitelů TOP 09 se shodl na tom, že případného vítěze jinak nepodpoří při hlasování v radě, ani v zastupitelstvu. Vyjádření ODS ČTK zjišťuje.

TOP 09 vyzvala primátora ke zrušení konkurzu na šéfa strážníků
Foto: red
Popisek: Pražský primátor Bohuslav Svoboda s českými tenisty

TOP 09 a ODS se kvůli výběru šéfa městské policie přou už několik týdnů. Proti výběrovému řízení se staví i ČSSD. Společně s TOP 09 by tak sociální demokraté mohli výběr nového ředitele strážníků při jednání zastupitelstva zablokovat. Negativní stanovisko oznámil klub TOP 09 i opoziční ČSSD už v srpnu, konkurz přesto pokračuje dál.

Přihlásilo se dvanáct zájemců

Důvodem sporu jsou údajně diskriminační podmínky výběrového řízení. TOP 09 nesouhlasí především s tím, že by nový šéf strážníků měl mít prověrku Národního bezpečnostního úřadu. "Trváme na tom, že výběrové řízení bylo vypsáno tak, aby byl omezen počet účastníků," tvrdí Hudeček. Podle něj mohlo být takzvaně "šito na míru" některému z účastníků. Členové ODS z toho samého už dřív obvinili TOP 09.

Do konkurzu se přihlásilo dvanáct zájemců. Nový ředitel se podle původních plánů měl funkce ujmout na podzim. Minulý ředitel Vladimír Kotrouš byl obviněn z korupce, podle policie přijal úplatek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…