TOPka na Facebooku platí pozvánku na debatu. Přihlásilo se jí dvaačtyřicet lidí

03.04.2017 16:57

VIZE 2030 - úspěšná země, odolná společnost, unikátní roadshow po všech krajích ČR: tak tímto sloganem láká Kalouskova TOP 09 do debatního kroužku. Ten se uskuteční na konci dubna v údajně krásném prostoru Café BLOX. Ačkoli se strana rozhodla do podpory své akce investovat na sociální síti Facebook peníze, žádný výraznější zájem jí to nepřineslo. Spíše naopak.

TOPka na Facebooku platí pozvánku na debatu. Přihlásilo se jí dvaačtyřicet lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Doposud se na sponzorovanou akci přihlásilo pouhých 42 lidí, což lze považovat za směšně nízké číslo. TOP 09 Praha, jejíž profil se o událost stará, má přitom více než 1.800 lajků. Je tak patrné, že Kalouskova strana nebyla schopna zacílit ani na své nejvěrnější. O přístupu k debatě navíc svědčí i některé z komentářů.

„Ještě že se ten den nekoná ta akce, o které jsem si myslel, že by se konat mohla přesně ten den, když se stejný den konala před jedenácti lety," uvedl jeden z pisatelů. Na jeho sdělení nikdo nereagoval. V druhém případě se dotyčná zeptala, zdali smí přijít na debatu ještě s někým. „Ano, budeme rádi! Hezký den," uvedl admin skupiny TOP 09 - Praha 28. března.

Kalouskova TOPka má problém s odlivem svých příznivců delší dobu. Podle agentury Phoenix research je pod hranicí volitelnosti, podle CVVM je těsně nad pěti procenty. Straně jistě nepomůže ani fakt, že se podobně smýšlející voliči mohou přiklonit ke STANu a lidovcům. V posledních sněmovních volbách si přitom TOP 09 připsala 11,99 procenta, když získala 596 357 hlasů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…