Ta změna v ČT! Rakušan a Moravec. Ochrana Fialy. Petr Holec má důkazy

23.12.2021 7:41 | Komentář

Ve svém pořadu si Petr Holec celkem očekávaně vzal na mušku novou vládu. Jednak ministra Válka, který podle něho už přešel do satiry, ale možná o tom ještě neví. A děsí ho Vít Rakušan, kvůli kterému odchází policejní prezident. „Dosud se všechny vlády tvářily, že funkce policejního prezidenta je apolitické jmenování,“ připomenul. A na závěr si nechal Českou televizi s rozesmátým Václavem Moravcem a Lindou Bartošovou, která bránila Petra Fialu před Tomiem Okamurou. „Předtím to byla opoziční televize, teď je to vládní televize,“ konstatoval.

Ta změna v ČT! Rakušan a Moravec. Ochrana Fialy. Petr Holec má důkazy
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor Info.cz Petr Holec

Petr Holec nejdříve zopakoval slova Petra Fialy, že jeho vláda bude vysílat jasné signály. „Já jsem si všiml několika jasných signálů a ani jeden není úplně povzbuzující,“ prohodil komentátor a dodal, že „jasné signály“ už vysílá Vlastimil Válek, ministr zdravotnictví a novináři a komentátoři za něho budou vděční. „On už přešel do nějaké nechtěné satiry, nevím, jestli to sám tuší nebo ne,“ míní. Trefoval se zejména do toho, že Válek prohlásil, když byl tázán, co se stane, když lidé zodpovědní nebudou, že „to dobře dopadne“. Podle Holce by si novináři za tuto větu Adama Vojtěcha podali. „Já vůbec nevolám po žádném lockdownu,“ řekl komentátor, ale Válkův přístup ho lehce děsí.

Ale věnoval se také Vítu Rakušanovi a jeho předministerské návštěvě u policejního prezidenta Švejdara. A zmínil, že prosáklo, že novému ministrovi vnitra vadí, že byl policejní prezident jmenován jeho předchůdcem. „To je skutečně děsivé. A nejen to, on Vít Rakušan si začíná zjišťovat různé informace na politickou konkurenci. Ale tohle skutečně děsí, já si nepamatuju, že by s nástupem nové vlády skončil policejní prezident. Alespoň dosud se všechny vlády tvářily, že funkce policejního prezidenta je apolitické jmenování, protože policie šetří i politické kauzy,“ hrozil se. Doplnil, že STAN o vyšetřování policie ví své, když je jejich hejtman Půta vyšetřován pro údajnou korupci. A měli by se tedy tvářit, že práci policie nechtějí ovlivňovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…