Tabery hledá ideálního českého prezidenta. Měl by to být co nejvěrnější klon Zuzany Čaputové

31.05.2020 17:07

Šéfredaktor časopisu Respekt Erik Tabery našel ideálního kandidáta na prezidenta České republiky. Přesněji řečeno prezidentku. Od Miloše Zemana už se snad nemůže víc lišit.

Tabery hledá ideálního českého prezidenta. Měl by to být co nejvěrnější klon Zuzany Čaputové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Havlova knihovna hostila debatu šéfredaktorů Erika Taberyho a Jakuba Patočky na téma jak očistit demokracii. Plno bylo, rozhřešení nepřišlo

Komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych má za to, že nastává ten pravý čas, aby se demokratická opozice v podobě Pirátů, ODS, STAN, TOP 09 a KDU-ČSL shodla na vhodném společném kandidátovi na prezidentský úřad. Pokud to neudělají, hrozí podle komentátora, že si tandem Miloš Zeman a Andrej Babiš (ANO) prosadí na Hrad svého kandidáta, a čeští občané se tak po odchodu Miloše Zemana z úřadu dostanou jen z deště pod okap.

Šéfredaktor časopisu Respekt Erik Tabery má za to, že takovýto ideální kandidát už existuje, dokonce už je prezidentem, resp. prezidentkou. Onou ideální kandidátkou na nejvyšší českou politickou funkci je slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Poté také vysvětlil, proč právě Čaputovou považuje za ideální prezidentku.

Osobně několikrát vyrazila do terénu, aby podpořila lékaře a lékařky, zdravotní sestry, sociální pracovníky a pracovnice, vyučující, prodavačky a prodavače, policisty a policistky, dobrovolníky a dobrovolnice a poděkovala jim. Zapojila se také do on-line výuky aktivního učitele, takže se s ní viděly doma studující děti. Pravidelně se setkávala s politickou reprezentací, které se ptala, jak situaci řeší. Podporovala podnikatele, ale i sociálně slabé, na něž krize doléhala nejsilněji. Navštívila malé knihkupectví, aby upozornila na nelehkou situaci nakladatelů i prodejců v těžkém čase. Zvedla téma domácího násilí, které je v čase izolace hůře řešitelné. Vystoupila také s prohlášením adresovaným Romům, aby věděli, že mají její podporu. Pravidelně vystupovala v médiích i na sociálních sítích atd.,“ shrnul přednosti ideální kandidátky pro výkon úřadu prezidenta Tabery.

Nakonec se pozastavil nad tím, jak moc se ideální kandidátka na prezidentku liší od české reality v podobě Miloše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…