Tachecí grilovala Ratha: Hrubky a dluhy

15.02.2012 19:19

Barbora Tachecí v televizi Prima Family nenechala nit suchou na středočeském hejtmanovi a výrazném politikovi ČSSD Davidu Rathovi.

Tachecí grilovala Ratha: Hrubky a dluhy
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Moderátorka Barbora Tachecí začala svůj rozhovor pořadu Fakta Barbory Tachecí v TV prima Family zostra. Ptala se na hrubky Davida Ratha v jeho internetových blozích.

„Kalouskovi a Nečasovi hříchy, tak to pan hejtman napsal?“ ptala se politika Tachecí.  „Ano,“ kajícně přiznal poslanec a hejtman. A Tachecí v roli učitelky pokračovala.

„Jak se píše Klausovy nové šaty?“ „Ty šaty. Tvrdé,“ odpověděl  Rath  a Barbora Tachecí byla spokojena.



Tachecí dále zajímalo, proč se Rath v průzkumech oblíbenosti politiků krčí na posledních místech. „Já si plním své povinnosti, nejsem žádná popstar,“ reagoval ve Faktech Barbory Tachecí hejtman a poslanec ČSSD Rath.

Poté se debata přesunula k vážnějšímu problému. K dluhům kraje kolem Prahy. „V této chvíli je zadlužení Středočekého kraje asi 9 miliard korun, všechno to je po předchůdci z ODS Petru Bendlovi,“ bránil se Rath. „A po nás zůstane navíc zadlužení jedna miliarda,“ doplnil Rath. „To jsou peníze půjčené zadarmo, jdou na opravy silnic,“ řekl Rath. „Je to od dodavatelů, silnice zaplatíme až za dva roky,“ vysvětlil Rath.

Církev upalovala, také by měla vracet majetek

Došlo i na restituce církvím. Vyrovnání se státem prošlo sněmovnou v prvním čtení. „Měli bychom vrátit církvím to, co jim bylo ukradeno,“ ptala se dále Tachecí. „My jsme také nedostali, naše rodina, všechno. Jaký je rozdíl mezi katolickou církví a rodinou Nováků. Všichni dostali již něco v 90. letech,“ oponoval Rath, jež dlouhodobě vládní návrh zákona kritizuje.

„Neměla by církev také vracet majetek lidí, které například upálila,“ doplnil stínový ministr zdravotnictví.

„Jste nepoučitelný, odpovídejte na mé dotazy,“ opakovaně napomínala Tachecí Ratha. „Ano, to už jsem od narození,“ s úsměvem odpovídal Rath. Odmítl tak argument, že by bylo něco špatného utrácet miliony z daní na svou propagaci. „Dělal to tak Fuksa, Nečas, Kalousek. Jinak bychom zmizeli z mediální mapy,“ nenechal se zviklat Rath.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…