Tady Václav Klaus, můžu se u vás zastavit, ozvalo se občanovi v telefonu. A nebyl to vtip, podívejte se sami

17.08.2015 16:18

Velké překvapení čekalo v neděli 88letého důchodce z Trutnova Miroslava Šafaříka. Když mu odpoledne zazvonil telefon, ve sluchátku se ozvalo: „Dobrý den, tady Václav Klaus! Můžu se u vás zastavit?“ Během několika desítek minut jej skutečně exprezident spolu s vnukem navštívil. Informoval o tom server Trutnovinky.cz, který celou jinak těžko uvěřitelnou příhodu dokumentuje několika fotografiemi Václava Klause, jeho vnuka, pana Šafaříka a dvou jeho známých.

Tady Václav Klaus, můžu se u vás zastavit, ozvalo se občanovi v telefonu. A nebyl to vtip, podívejte se sami
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Exprezident Václav Klaus

„Seděl jsem odpoledne doma, spekuloval o nesmrtelnosti chroustů a po čtvrt na tři najednou zazvonil telefon. Zvedl jsem ho a v něm se ozvalo: Dobrý den, tady Václav Klaus! Já jsem myslel, že se zblázním. Žádný asistent nebo manažerka, přímo on mi telefonoval z auta!“ svěřil se serveru Šafařík se svým zážitkem.

Klaus mu prý řekl, že jede z Dřevěnic a že je někde u Nové Paky a že za půl hodiny bude u něj. A skutečně: „Najednou se objevilo v naší ulici velké černé auto. Zastavilo u nás a z něj vystoupil Václav Klaus s vnukem Vojtou,“ popsal Šafařík s tím, že exprezidenta vítal na chodníku před domem. „Pozval jsem ho dál. Šli jsme nejdřív dovnitř na kafe, nabídl mu posezení v obýváku, ale on tvrdil, že nejlépe se jedná v kuchyni, tak jsme seděli tam. A pak se chtěl ještě podívat na naši zahrádku, tak jsem mu ukázal i zahradu. Byl tady celkem přes hodinu,“ přiblížil průběh nečekané návštěvy Šafařík. Jak dodal, Klause pohostil kávou a sušenkami. „A nakonec jsme si dali panáčka Metaxy. On mi přivezl v dárkové tašce jako dárek tři svoje nejnovější knihy,“ podotkl Šafařík.

Celý text je ZDE

O politice se prý spolu nebavili. „Vůbec jsme neprobírali současnou politiku. To by přece nebylo ani dobré probírat politiku, šlo přece o přátelskou návštěvu.“

Bývalý prezident samozřejmě jen tak k někomu nepřijede. Jak si tedy pan Šafařík vysvětluje to, že k němu Václav Klaus přijel na hodinovou návštěvu? „Píšu mu pravidelně, dlouhá léta, souhlasné i kritické názory k tomu, co udělal nebo řekl... Posílám jim blahopřání k narozeninám. Když jsem gratuloval Klausovi v červnu k těm posledním, tak jsem mu navrhl, že by cestou na Svatovavřineckou pouť na Sněžku mohl přijet do Trutnova. Samozřejmě jsem nepočítal, že by to mohlo dopadnout. Sám jsem byl překvapený, a navíc to bylo ještě den před poutí,“ vysvětlil trutnovský penzista, proč se u něj nečekaně objevil bývalý význačný český politik.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…