Tahle země Babiše potřebuje... Vedení ANO se odbouralo na tiskovce

29.06.2023 19:05

Šéf hnutí ANO a neúspěšný kandidát na prezidenta ČR Andrej Babiš by podle slovenských novinářů mohl zvažovat kandidaturu na prezidenta Slovenska poté, co dosavadní prezidentka Zuzana Čaputová oznámila, že post nebude obhajovat. Takový nápad ale špičky hnutí ANO rozesmál, Babiš prý nic takového určitě neplánuje.

Tahle země Babiše potřebuje... Vedení ANO se odbouralo na tiskovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: TK stínové vlády ANO

Dotaz ohledně možné Babišovy kandidatury na prezidenta Slovenska položila novinářka slovenské televize a rozhlasu RTVS. „Na Slovensku se množí dotazy, jestli nezvažuje pan předseda kandidaturu na slovenského prezidenta, když se uvolnilo místo. Nevíte něco o jeho plánech v této věci?“ ptala se novinářka na tiskové konferenci stínové vlády.

Narážela tak na fakt, že dosavadní prezidentka Zuzana Čaputová překvapivě oznámila, že o pokračování ve funkci již nebude usilovat a do boje o prezidentský post příští rok nenastoupí. Bývalý premiér ČR Andrej Babiš, který letos neuspěl ve druhém kole v prezidentském souboji s Petrem Pavlem, je rodák z Bratislavy.

Dotaz přítomné členy hnutí ANO rozesmál, nejviditelněji se pobavili Aleš Juchelka a Klára Dostálová. „No, probírali jsme to,“ překvapil nejprve předseda stínové vlády Karel Havlíček a také se rozesmál. Po chvíli ale vážnějším tónem dodal, že Babiš nic takového určitě nezvažuje.

„Samozřejmě ne. Není to tak a byla by to i pro mě velká novinka, ale rozhodně o tom u nás nepadlo ani slovo,“ uvedl Havlíček podle informací serveru Idnes.cz.

„Ne, nezvažuje, prosím vás, nezvažuje… Já vím, že vás to mrzí, tomu já rozumím. My o něho nechceme přijít. Tahle země ho potřebuje,“ uzavřela šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…