Tajemník TOP 09 čelí skandálu se směnkou a úvěrem pro stranu. Je to pitomost, zuří Kalousek

03.11.2017 7:09

V TOP 09 panuje ruch kvůli bytu generálního sekretáře TOP 09 Pavla Severy. Ten totiž policii ve směnkové kauze tvrdil, že bytem své tchyně chce ručit za úvěr pro stranu. Jak píšou dnešní Lidové noviny, podle předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska nic takového není možné.

Tajemník TOP 09 čelí skandálu se směnkou a úvěrem pro stranu. Je to pitomost, zuří Kalousek
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Severa se měl podle všeho v červnu dostavit na policii a říci kriminalistům, že plánoval za úvěr pro TOP 09 ručit vinohradským bytem své tchyně, jenž je předmětem soudního sporu. I z toho důvodu, píší Lidové noviny, měl Severa na policii dorazit, aby policii o celém svém plánu vyrozuměl. 

Na Severu je totiž podáno trestní oznámení ze strany vdovy po podnikateli Zdeňku Švecovi, po němž měl Severa podvodně vylákat podpisy pod směnkami. Jedna z nich se týká právě vinohradského bytu. 

Kdo však celou verzi příběhu razantně odmítá, je předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Podle něj je pitomost, aby někdo ručil svým osobním majetkem za půjčku straně. „Nic takového se nestalo,“ řekl Kalousek. 

Stát se však skutečně ani nemohlo. Soud totiž zakázal, aby se s nemovitostí disponovalo. Severa však kriminalistům údajně vysvětloval, že o úvěru se teprve uvažuje a že konkrétní kroky zatím neprovedl. 

Kalousek pak pro dnešní Lidové noviny uvedl, že TOP 09 si vskutku vzala úvěr na předvolební kampaň, avšak nebyl v žádném případě garantován ani jištěn žádným nemovitým ani movitým majetkem žádného člena strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…