Tajné zdroje amerického tisku opět namáčejí Donalda Trumpa do napojení na Kreml

10.07.2017 10:09

Americká média se i nadále věnují kauze údajného zasahování ruské strany do prezidentských voleb ve Spojených státech. Již loni v létě se měl údajně sejít s ruskou stranou prezidentův nejstarší syn Donald jr. i manžel prezidentovy dcery Ivanky Jared Kushner.

Tajné zdroje amerického tisku opět namáčejí Donalda Trumpa do napojení na Kreml
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Ke schůzce došlo dle informací deníku The New York Times loni 9. června a přítomni na ní byli Donald Trump jr., Jared Kushner a šéf kampaně Paul J. Manafort. Ruskou stranu zastupovala advokátka Natalia Veselnická, která má údajně kontakty na Kreml. Advokátka měla dle interpretace amerického deníku slíbit Trumpovi a jeho týmu kompromitující materiály na Hillary Clintonovou. Všichni zúčastnění schůzku nepopírají, ale odmítají, že by měla nějaký konspirační charakter. 

The New York Times rozehrál další ze svých kampaní proti Donaldu Trumpovi, ale zároveň připouští, že nemá informace, jestli ruská advokátka Trumpovu týmu kompromitující informace na demokratickou prezidentskou kandidátku předala. Pouze nekonkrétně uvádí, že někteří lidé, přítomní na schůzce, se domnívají, že ze strany lidí kolem Trumpa taková poptávka existovala. Stejně jako ve všech předchozích pokusech, také tentokrát důkazy chybí. 

Prezidentův syn Donald jr. na dotaz médií uvedl, že schůzka byla velmi krátká a týkala se výhradně nového opatření ruské strany, které v podstatě ukončilo oblíbený a hojně využívaný program adopce ruských dětí do Spojených států. Schůzku Trumpových lidí a ruské strany měl zprostředkovat bývalý britský bulvární novinář Rob Goldstone, jehož společnost Oui 2 Entertainment spolupracovala na organizování soutěže krásy Miss Universe 2013. 

Na možné zasahování ruské strany do amerických prezidentských voleb se dle svého twitteru dotazoval i Trump osobně Vladimira Putina při jejích prvním oficiálním setkání minulý týden. „Tlačil jsem v tomto směru na Putina, ale on veškerá obvinění vehementně odmítal,“ napsal prezident. Přes absenci jakýchkoli důkazů však americká mainstreamová média, podporovaná demokraty a levicovými aktivisty, tuto kauzu neustále přiživují. 

Před několika dny jeden z vlivných producentů CNN John Bonifield odhalil, že vedení zpravodajské televize si je vědomo absence důkazů, ale využívá kauzu cíleně pro zvýšení návštěvnosti. Rozhovor s Bonifieldem nahrával konzervativní aktivista James O'Keefe skrytou kamerou tajně. Bonifield hovořil proto velice otevřeně a mimo jiné také připustil, že prezident Donald Trump má pravdu, když ze strany amerických médií hovoří o „honu na čarodějnice“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…