Tak co, zakážeme tu parlamentní stranu? V Německu se prý odehrávaly i jiné „tajné schůzky“

23.01.2024 16:22

Německou společností otřásají masivní protesty proti Alternativě pro Německo (AfD), kterých se účastní stovky tisíc lidí po celé zemi. Demonstranti upozorňují mimo jiné na tajnou schůzku pravicových radikálů v Postupimi, která měla proběhnout loni na podzim a na které se prý probíraly zvláštní věci. Německá poslankyně za AfD Beatrix von Storch však tvrdí, že žádná tajná schůzka neproběhla a jde o spiknutí, jehož cílem je oslabit Alternativu pro Německo, jejíž podpora mezi občany roste.

Tak co, zakážeme tu parlamentní stranu? V Německu se prý odehrávaly i jiné „tajné schůzky“
Foto: Václav Fiala
Popisek: Autobus AfD

V posledních dnech otřásají Německem informace uveřejněné investigativní skupinou Correctiv, která upozornila, že v listopadu 2023 proběhla v Postupimi tajná schůzka politických extremistů, za účasti zástupců Alternativy pro Německo (AfD). Rakouský radikál a pravicový aktivista Martin Sellner agentuře DPA potvrdil, že schůzka proběhla. A prý se na ní mluvilo o tzv. remigraci, což je termín často skloňovaný v německy psaných médiích. Označují se jím deportace migrantů z Německa. I těch, kteří již získali německé občanství.

Nejen kvůli této schůzce probíhají v posledních dnech v Německu masivní demonstrace. Někde, např. v Mnichově, se akce chtělo zúčastnit tak obrovské množství lidí, že svolavatelé akci z bezpečnostních důvodů raději zrušili.

Německá poslankyně za AfD Beatrix von Storch však tvrdí, že jde o spiknutí, jehož cílem je oslabit Alternativu pro Německo, jejíž podpora mezi občany roste. Součástí tohoto spiknutí je podle členky německého zákonodárného sboru i německá vláda.

„Protože takzvaný mediální dům Correctiv, o jehož práci se v současné době všude diskutuje, je prostě jedním z mnoha tyranů, které financuje mezinárodní finanční průmysl a zelení miliardáři, protože to potřebují, aby udrželi odpůrce tohoto globálního finančního průmyslu dole,“ prohlásila poslankyně na video kolujícím po sociální síti X.

„Ale jedno po druhém. Vláda se ujala vedení demonstrací proti AfD, téměř celý názorový tisk jako na povel převzal tento příběh. Státní rozhlas změnil program, což se děje jen v případě vojenských spiknutí, teroru a přírodních katastrof, někdy ani tam ne. Zjevně to bylo naplánováno generálním štábem,“ pokračovala poslankyně. „Je to dlouho připravovaná kampaň, a téměř vše je falešné. Correctiv není nezávislý mediální dům a jeho spolupracovníci nejsou žádní nezávislí žurnalisté. Correctiv je organizace sponzorovaná levicovými politiky a zelenými miliardáři.“

 

 

Na sociálních sítích také koluje vyjádření, podle kterého se členka mediální rady Jessica Korouni zajímá o zákaz AfD a o informace o protestech proti AfD a označuje za konstruktivní schůzky s některými novináři, na nichž se prý demonstrace a případný zákaz AfD probírali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To by tak hrálo aby nějaká AfD vyhrála volby !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 23.01.2024 17:09:14
Pěkně je dehonestovat , pomluvit a pozavírat ! Tak pěkně po našem, fašistickém zvyku !

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…