Tak jak to bude? ,,Demoblok” ve při. Náraz ODS a TOP 09

03.01.2021 18:35

Europoslanec Jan Zahradil poděkoval Pirátům a šéf Trikolóry Václav Klaus mladší začal přemýšlet, kdy asi Zahradila vyhodí z ODS. Svou roli tady sehrál i Kalousek, který na Zahradila volal, že TOP 09 se nikdy nevzdá.

Tak jak to bude? ,,Demoblok” ve při. Náraz ODS a TOP 09
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Miroslav Kalousek v Partii TV Prima

Rok 2021 je opět rokem volebním. Lidé k volebním urnám vyrazili v roce 2016, v roce 2017, v roce 2018, v roce 2019 i v roce 2020 a půjdou v roce 2021. Jednou občané šli k volbám do Senátu, podruhé k volbě do krajů, jindy zase k volbám do městských zastupitelstev i k volbě prezidenta. Letos půjdou lidé stejně jako v roce 2017 k volbám do Sněmovny.

Europoslanec ODS Jan Zahradil poděkoval Pirátům a Starostům a nezávislým, že se tak hlasitě přihlásili k přijetí eura. Podle jeho názoru se tím pro ODS otevřel prostor říct jasné ne.

„Chci poděkovat jak Pirátům, tak STAN za to, že se jejich koalice jasně přihlásila k přijetí eura i ke Green Dealu. Otevřeli tím přirozený prostor pro ODS, aby se vůči obojímu zase jasně vymezila. Kdybychom teď chtěli tvrdit opak, nikdo by nám to už stejně nevěřil,“ napsal s lehkým úsměvem Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Jenže narazil u exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

„Milý koaliční partnere, TOP 09 se svého cíle přijmout euro nikdy nevzdá. Prvním krokem však musí být splnění maastrichtských kritérií. Naše koalice bude rozpočtově odpovědná, a přispěje tak k zavedení eura významnou měrou,“ zvolal Kalousek.

Zahradil odvětil, že to TOP 09 nebere, ale považuje za zásadní, že přijetí eura není součástí dohody ODS, lidovců a TOP 09 o spolupráci.

Lidovec Ondřej Benešík Zahradilovi připomněl, že se Česko zavázalo přijmout euro už při vstupu do EU, ale Zahradil ihned kontroval, že od roku 2004 se hodně změnila situace a možná nastává čas od tohoto závazku upustit.

Spor o přijetí eura

Slovní výměnu obou pánů zpovzdálí sledoval šéf Trikolóry Václav Klaus mladší a vyhlásil malou anketu, ve které si mimo jiné zauvažoval, kdy asi tak vyhodí Zahradila z ODS.

„Kdybych třeba jako občan nechtěl euro – copak mi nabízí koalice ODS–Top09–lidovci?

a) nic

b) že ho na 90 % zavede

c) že Zahradila brzo vyloučej z ODS

Trikolóra je proti přijetí eura za všech okolností,“ zdůraznil Klaus mladší.

spor o přijetí eura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…