Tak když nechcete dodržovat kvóty, tak uvidíte. Brusel příští týden oznámí, jak s neposlušnými členy naloží

06.06.2017 21:47

Česká republika může mít pořádné problémy. A to kvůli kvótám ohledně uprchlíků. Jak uvedl server Lidovky.cz, Evropská komise příští týden oznámí, zda zahájí řízení pro porušení unijní legislativy vůči těm členským zemím EU, které od Itálie a Řecka nepřebírají žadatele o azyl v rámci systému kvót.

Tak když nechcete dodržovat kvóty, tak uvidíte. Brusel příští týden oznámí, jak s neposlušnými členy naloží
Foto: archiv T. Jirsa
Popisek: Imigranti v Makedonii

Jak server uvádí, řízení pro porušení unijní legislativy se bude týkat i těch zemí, které těchto žadatelů o azyl převzaly jen málo. Česká vláda v pondělí rozhodla, že Česká republika už na základě unijních kvót žádného migranta nepřijme.

Česká republika může nakonec skončit i před soudem. Mluvčí Evropské komise Natasha Bertraudová reagovala na pondělní rozhodnutí české vlády. Podle serveru Lidovky.cz řekla, že komise příští týden „zkonkretizuje svůj postoj“ k možnému startu řízení, které muže skončit až před unijním soudem.

Kromě České republiky by mohly mít problémy i Maďarsko a Polsko. Tyto země totiž z Řecka a Itálie žádného migranta nepřijaly. Česká republika přijala pouze 12 lidí a jak píše server Lidovky.cz, od loňského května Češi nenabídli žádná místa.

Jak server dále píše, podle vysoce postaveného diplomata předsednické Malty, by měla komise na český postoj reagovat stejně, jako na každé jiné porušení unijních pravidel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…