Tak proto jste si koupil noviny. Moravec ve finále debaty rýpal do Babiše

24.10.2013 22:25

Nestabilita. Většina představitelů politických stran, které se spolu utkají v nadcházejících volbách, se shoduje na tom, že v tom tkví největší riziko letošního volebního klání. Podle Andreje Babiše, šéfa hnutí ANO, je zásadní hovořit zejména o jistotě v tom smyslu, že „staré“ strany se spolu opět nějak domluví.

Tak proto jste si koupil noviny. Moravec ve finále debaty rýpal do Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Oni už dnes říkají, že jsou spolu. ČSSD se potají schází s komunisty, občanští demokraté zase nevylučují koalici se sociálními demokraty,“ vypočítával Babiš v pořadu Předvolební superdebata České televize.

Jeho slova ale Miroslava Němcová, volební lídryně ODS, důrazně odmítla a skočila mu do řečí s tím, že nikdo z nich o takové koalici nemluví. „Právě o tom ale mluvíte,“ rýpl si Babiš a pokračoval ve své řeči, v níž uvedl, že jedním ze zásadních cílů jejich programu je přímá komunikace s občany.

„Promiňte, ale všichni občané se do sněmovny asi nevejdou,“ podotkl moderátor Václav Moravec a publikum ho odměnilo smíchem. Babiš opáčil, že se chystá své voliče informovat o tom, co se chystá, jak kdo hlasoval, co kdo vykonal. „Proto jste si koupil noviny, abyste voliče informoval,“ zeptal se ho s úsměškem Moravec a diváci se opět rozesmáli.

„Pane redaktore, já do svých novin píšu jako čtenář, protože redaktoři jsou na mě přísní více než na kohokoliv jiného,“ nedal se Babiš. Navrhne prý také odpolitizování České televize, protože dle jeho slov mají voliči právo na to, aby kontrolovala politiky i ve volbách. Moravec mu ale vzkázal, že takové řeči si už od politiků vyslechl mnohokrát a žádný z nich pro to ještě nikdy nic neudělal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…