Tak se podívejte, co na osvobozující verdikt nad Nečasovou řekl Ivo Ištvan

29.05.2015 12:04

Vrchního státního zástupce Ivo Ištvana překvapil verdikt soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Heleny Králové, která dnes zprostila Janu Nečasovou (dříve Nagyovou) obžaloby ze zneužití pravomoci úřední osoby v kauze údajného sledování manželky expremiéra Petra Nečase (ODS). Verdikt dle něj vůbec neodpovídá shromážděným důkazům.

Tak se podívejte, co na osvobozující verdikt nad Nečasovou řekl Ivo Ištvan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan

„Domníváme se, že verdikt vůbec neodpovídá shromážděným důkazům. Ty jsou podle našeho názoru jednoznačné,“ řekl Ištvan serveru Echo24.cz. „Předpokládám, že státní zástupce na místě podá odvolání,“ dodal.

Soud v pátek zprostil obžaloby také exšéfy rozvědky Ondreje Páleníka i Milana Kovandu a zpravodajce Jana Pohůnka. „Soud dospěl k závěru, že obžalovaní svým jednáním nenaplnili podstatu skutků, které jim státní zastupitelství kladlo za vinu,“ uvedla v odůvodnění rozsudku soudkyně. Kvůli utajovaným informacím nemohla soudkyně podrobně rozsudek odůvodnit.

Státní zástupce Rostislav Bajger přitom žádal pro Janu Nečasovou tři a půl roku vězení. Pro ostatní obžalované navrhl tresty v obdobné výši. Podle obžaloby nechala v roce 2012 Nagyová sledovat z osobních důvodů manželku premiéra Petra Nečase Radku.

Státní zástupce již podal odvolání. Všichni, kromě Nečasové, se práva na odvolání vzdali. Nečasová na vyhlášení rozsudku nepřišla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …