Tak to je drsný útok na Matěje Stropnického. Nejde o srandu, je to vážné

13.08.2018 13:31

Advokát Václav Láska, který je od roku 2014 senátorem, se vyjádřil k Matěji Stropnickému a jeho nově pořízenému zámku. Prý jde o pokrytectví. Je přitom známo, že Láska nemá Stropnického v lásce. Povoláním syn, ozývá se v reakci od čtenářů.

Tak to je drsný útok na Matěje Stropnického. Nejde o srandu, je to vážné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

„Držel jsem se zpátky tohle komentovat. Neb jako exzelený a ideový oponent Matěje Stropnického očekávám hlášky, jak zase kopu do Zelených. Jenže stalo se z toho na FB téma. A tak mi dovolte komentář na základě osobní zkušenosti s Matějem Stropnickým,“ začíná Láska svůj komentář.

Anketa

Jsou homosexuálové v České republice kráceni na svých právech?

4%
96%
hlasovalo: 9516 lidí

„Předně pořídit si rozpadlý zámek, na tom samotném nevidím nic špatného. Naopak. Upřímně řečeno taky si Matěj mohl za těch 12 miliónů od maminky koupit luxusní vilu. Koupil si rozpadlý zámek a má vizi, jak ho dá dohromady. Jít si za svou vizí mu nikdy nebylo cizí. Zda ji zvládne, naplnit je otázka jiná. Každopádně koupit rozpadlý zámek za jakoukoli cenu, třebas za rodinné peníze, je frajeřina v dobrém slova smyslu. Problém je jinde,“ polemizuje Láska.

Václav Láska připomíná dřívější Stropnického výroky o tom, že hypotéky jsou novodobým otroctvím. „Nesouhlasil jsem. Já sám hypotéku mám. Když jsme se se ženou rozhodli žít spolu a ve svém, volili jsme cestu hypotéky. Mimo jiné proto, že jsme plánovali větší rodinu a hypotéka je cesta, jak pomoci dětem s bydlením v začátku. Třeba na staré kolena půjdeme do podnájmu do malého bytu a zaplacený dům pomůže v řešení bytové situace některému z našich dětí,“ přemýšlí Láska. Ne všichni ale tento jeho postoj sdílí, jak se Láska přesvědčil v konfrontaci se Stropnickým.

„To jsem se snažil Matějovi vysvětlit. Setřel mě, že tomu vůbec nerozumím. Že uvažuju úplně blbě a dobrovolně otročím. Ani argument mé touhy zajistit bydlení svým dětem na něj nezabral. A dál horoval pro bydlení v nájmu. Krátce na to se přestěhoval do nového bytu. Koupila mu ho maminka za necelé 4 milióny,“ popisuje Láska.

„Trochu mě to naštvalo, když mě kritizuje za hypotéku, za účelem budoucí pomoci dětem v bydlení a sám se nastěhuje do bytu, co mu koupí maminka. Znovu jsem se s ním pustil do diskuze. Setřel mě argumentem, že ty „4 milióny na byt dětem přece každý příslušník střední třídy za život v pohodě našetří“. Pro mě silná káva. Asi nejsem příslušník střední třídy,“ píše rozčarovaný Láska.

Nyní si tedy Matěj Stropnický koupil další nemovitost – opět za matčiny peníze. „Bude jí je tedy doživotně splácet. A to z pronajímání bytu, který mu koupila maminka,“ vykresluje komickou situaci Láska.

„Matěj Stropnický neví nic o tom, jak je těžké pro mladé lidi bez silného finančního zázemí rodičů, zařizovat si bydlení. Jak se rozhodují. Co všechno musí vzít v potaz. Ale přesto jim bude autoritativně mentorovat, jak to mají udělat. A případně poučovat, jak to udělali špatně,“ kritizuje Láska Matěje Stropnického, který si na životní poměry rozhodně nemůže stěžovat.

„To, co politik hlásí, jaké ideje zastává, musí mít oporu v tom, jak on sám žije. A pokud možno i v jeho vlastní životní zkušenosti. Jinak není ten politik důvěryhodný. A to je problém Matěje Stropnického. Nikoli to, že si koupil zámek a další desítky let chce věnovat jeho rekonstrukci. Dokonce ani to, že jako představitel levice žije na zámku. Problém je jen to, že Matěj diktoval lidem, o jejichž životě, strastech a starostech nic nevěděl, jak mají správně žít. Proto možná teď jeho „život na zámku“ působí na některé jako červený hadr,“ uzavírá vše Láska.

Ani čtenáře nenechal Láskův text chladnými. „Jeho chování je absolutní póza rozmazleného dítěte z elitní rodiny,“ napsal Šimon Barczi na adresu Matěje Stropnického.

Stropnického životní poměry pobavily i anonymního čtenáře. „Koupil zámek za peníze od maminky, které bude splácet z pronájmu bytu, který mu koupila maminka,“ píše uživatel s přezdívkou Kecijaz Kedar. Stropnický je podle něj „povoláním syn“.

Ozval se i starosta Prahy 3, Alexander Bellu, který podal žalobu na násilníka/násilnici z autonomního centra Kliniky. Vzkazuje Stropnickému: "Není normální, aby cena jednoho pražského bytu stačila na nákup zámku. Bohužel to je přesně ta realita, kterou u nás spoluvytvořil Matěj Stropnický a jeho Zelení - Strana zelených. Tak dlouho a tak usilovně blokují v Praze jakoukoli výstavbu, až ceny nemovitostí rostou do astronomických výšin. Matějovi Stropnickému to může být jedno. V politice končí a ještě na tom vydělal. Za jeden byt si pořídil zámek, který chce údajně opravit. V tom mu držím palce, je dobře, když se lidi starají o historické památky. Druhou stranou mince jsou bohužel zničené sny lidí, pro které se vlastní bydlení v důsledku politiky Zelených stalo nedostižným snem. Matěj Stropnický by ale se svou filantropií mohl zajít ještě o kousíček dále a do zámku si nastěhovat aktivisty z tzv. Kliniky. Tím by udělal pro Prahu dobrý skutek."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…