Takhle to bylo s hledáním špíny! Babiš objevil důkaz. Proti Pirátům

12.08.2021 12:44 | Ze sítí

Novinářka Sabina Slonková včera ukázala prstem na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, že hledá špínu na předsedu STAN Víta Rakušana. Dnes se však sám Babiš proti tomuto nařčení ohradil - a ukázal prstem na někoho jiného. Na Piráty. Poukázal na to, jak vznikala reputační analýza na určené osoby ze STANu.

Takhle to bylo s hledáním špíny! Babiš objevil důkaz. Proti Pirátům
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svém pořadu Čau lidi

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se už několik měsíců ostře vymezuje vůči Pirátům. Obviňuje je z toho, že chtějí českou suverenitu prodat do Bruselu a z řady dalších věcí. Do bojových pozic vyhrotil i debatu o pirátském nanuku a ANO zmrzlině.

Jenže novinářka Sabina Slonková na serveru Neovlivní.cz napsala, že hlavní nebezpečí Babiš nevidí v Pirátech, nýbrž v hnutí STAN Víta Rakušana, které by mu mohlo odlákat podstatnou část voličů. Proto měl podle Slonkové vydat rozkaz, aby se na Rakušana našla nějaká „špína“.

„Zadání znělo, najděte něco na Rakušana. Šéf ho skutečně nesnáší,“ uvedl pod podmínkou anonymity jeden ze spolupracovníků premiéra. A jeho slova pak potvrdil další člověk, který je zapojen do předvolební kampaně hnutí ANO.

Premiér Andrej Babiš (ANO) se však dnes na Twitteru ohradil. „Tak to vypadá, že složku na Víta Rakušana si dělala sama Pirátská strana v čele s Ivanem Bartošem. Pane Rakušane, možná byste měl rychle utíkat na policii," napsal Babiš s odkazem na pirátské fórum.

Tak to vypadá, že složku na @Vit_Rakusan si dělala sama @PiratskaStrana v čele s @PiratIvanBartos. Pane Rakušane, možná byste měl rychle utíkat na policii. https://t.co/lyGhEoyZbG

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) August 12, 2021

„Tady je oficiální vyjádření Pirátů před uzavřením vaší koalice: 'Pro tyto účely bude analytickým týmem Poslaneckého klubu Pirátů ve spolupráci s krajskými sdruženími dopracovaná detailní reputační analýza identifikovaných osob hnutí STAN'," cituje Babiš z obsáhlého vyjádření na pirátském fóru, kde je patrné, že se řešily identifikované osoby hnutí STAN.

„Pro tyto účely bude analytickým týmem Poslaneckého klubu Pirátů ve spolupráci s krajskými sdruženími dopracovaná detailní reputační analýza identifikovaných osob hnutí STAN. V situaci, kdy se objeví např. skutečná či fiktivní korupční kauza, která může ohrožovat spolupráci na jakékoliv úrovni, bude pro tyto účely vytvořen mechanismus následného řešení. Pro Piráty je zcela zásadní, aby se případná koalice Pirátů a STAN stavěla čelem k případným závažným zjištěním. Případnou kauzu nelze zkrátka řešit mlčením, jak mnohdy bývá zvykem. Takovýto mechanismus bude vytvořen 30 dní od případného podpisu dohody o koaliční spolupráci," zaznívá pak přímo na pirátském fóru, o co konkrétně šlo. 

„Pánové Půta a Polčák asi budou dle hlasování kvůli takové 'reputační analýze' vyřazeni, tak Vám držím palce, abyste nedopadl stejně," podotkl ještě dále premiér ve svém tweetu na adresu Rakušana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…