Takhle tuhle zemi mrvit... Herečka, která uváděla StarDance, odsoudila Čechy za to, koho volí

28.11.2017 12:05

Propad společnosti je výsledkem toho, kdo vládne, uvedla v rozhovoru pro Český rozhlas herečka Tereza Kostková.

Takhle tuhle zemi mrvit... Herečka, která uváděla StarDance, odsoudila Čechy za to, koho volí
Foto: TV Prima
Popisek: Tereza Kostková pokřtila nejoblíbenější písničky svého syna

Hovořila mimo jiné také o slušnosti, která ji dle jejích slov válcovala na úkor její osobnosti a ženství. „V životě zjistíte postupně, že lidi pouštíte někam, kam nechcete. Učila jsem se nechodit za tuto hranici. Je potřeba si říct: Já jsem to dovolila, a teď to zavřu. Myslím, že za to, jak člověku je, nemohou druzí. Můžeme za to sami a to, že si proto postavíme mantinel, není špatně. Je to jen obrana a je to v pořádku,“ uvedla mimo jiné v rozhovoru herečka, dcera herce Petra Kostky a herečky Carmen Mayerové.

Anketa

ČSSD plánuje zrušit kvóty pro ženy na svých kandidátkách. Je to dobře?

8%
2%
hlasovalo: 6840 lidí

Herec podle jejích slov má výsadní postavení. „Byl vždycky kašparem krále a královny, vždycky si může udělat srandu a být v opozici i s člověkem, kterého si váží. Může nesouhlasit. Měl by být zrcadlem společnosti,“ řekla Kostková a vysvětlila, proč se nechce věnovat moderování politických pořadů. „Kdybych šla do čehokoliv politického, popřela bych velkou část své osobnosti,“ dodala.

Původní text ZDE

Současnou politickou situaci nazývá Kostková pádem Říma. „Celý svět, včetně Česka, jsme na vlně dolů, myslím si. A těch čtyřicet let komunismu a doba po revoluci, která se uchopovala různě, se nemohly na lidech nepodepsat. Tohle vše dělá strašný propad a pro lidi začíná být normální to, co by pro ně normální být nemělo,“ dodala Kostková.

Podle jejích slov jí to však rozhodne nebere lásku k vlasti, k mé krvi a k místu, kde vyrůstá a má rodinu a přátele. „I vláda a instituce do mé vlasti patří. Ale tento stav je výsledek toho, kdo vládne. Všechno kleslo, především lidsky, ale i ve všem ostatním,“ řekla s tím, že ona to tady miluje a o to víc ji to mrzí. 

„Když vidím, koho jsou lidé schopni zvažovat do těch pozic, jak strašně to kleslo lidsky. A řeknete, já tady snad nebudu moct bejt. A to říkám s vědomím, že jsem posledním, kdo by chtěl emigrovat, ale z té hrůzy, kdo je schopen tady tu zemi mrvit, tak vlastně pokud by se mi tohle stalo z jistý nemožnosti to akceptovat, tak bych toto zažívala,“ uzavřela rozčíleně herečka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…