Takto Karel Schwarzenberg shrnul volby

13.10.2014 12:17

„Vím, že tyto volby byly pro spoustu našich přátel zklamáním,“ uvádí předseda TOP 09 Karel Schawarzenberg na svém veřejném facebookovém profilu. Jeho stranu prý nyní čekají léta velmi tvrdého boje proti populistům, kteří „ohrožují“ demokracii.

Takto Karel Schwarzenberg shrnul volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Bývalý ministr zahraničí uznal, že výsledky komunálních voleb byly pro stranu zklamáním. Na druhou stranu by ale rád vyzvedl, že boj o hlasy voličů byl mimořádný. Vede ho k tomu přesvědčení, že proti jeho straně stál protivník, který měl neomezené prostředky, jež využíval v kampani. TOP 09 podle Schwarzenberga také uškodilo, že kandidovalo velké množství nových stran a hnutí, což vedlo k tomu, že rozmělnily voličský základ jeho strany. „No, to jsme ještě docela dobře uspěli v Praze, kde máme oproti vítězi jenom o jeden mandát méně,“ zhodnotil předseda TOP 09.

V prohlášení adresovaném facebookovým uživatelům rovněž nastínil další kroky své strany. TOP 09 se prý nyní musí soustředit na boj s populisty tak, aby ochránila demokracii. Nebude také dělat líbivou politiku, nýbrž politiku, která je pro Česko potřebná.

Co přesně napsal Karel Schwarzenberg:

Vím, že tyto volby byly pro spoustu našich přátel zklamáním. Nicméně nesmíme zapomenout, že tento boj byl mimořádný. Za prvé proti nám stál protivník, který měl neomezené prostředky, jež také v kampani využíval. Za druhé se po celé republice i v Praze objevily nesčetné nové strany a hnutí, které kandidovaly a samozřejmě rozmělnily náš voličský základ. Znamená to pro nás teď léta velmi tvrdého boje jak v Praze, tak po celé republice, abychom bránili demokracii proti populistům. Slibuji vám, že budeme v této cestě pokračovat. Nebudeme dělat líbivou politiku, nýbrž politiku, která je pro tuto republiku potřebná. Děkuji všem, kteří nám pomáhali, kteří nás volili, a také těm, kteří se o zdárný průběh voleb zasloužili. Hlavně členům volebních komisí, kteří trpělivě seděli hodiny a hodiny, aby čekali na voliče. Děkuji vám všem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …