Takto se přistěhovalci činili loni v Bonnu. Velmi znepokojivé statistiky

12.10.2017 9:02

Server General-Anzeiger-Bonn přináší oficiální policejní statistiky, které potvrzují zvýšené zastoupení přistěhovalců na spáchané kriminalitě v Bonnu za loňský rok. Prakticky ve všech oblastech kriminality jsou přistěhovalci zastoupeni nadprůměrně.

Takto se přistěhovalci činili loni v Bonnu. Velmi znepokojivé statistiky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

„Němci s přistěhovaleckými kořeny se podíleli na kriminální činnosti ze dvou třetin, ale jejich zastoupení mezi obyvateli Bonnu dosahuje pouze 15 %. Lze tedy říci, že oproti rodilým Němcům se podílejí na trestných činech více než čtyřnásobně,“ uvádí lokální server z Bonnu s tím, že nejvíce se přistěhovalců týká z jednotlivých oblasti zločinu prodej drog, vytváření zločineckých gangů a krádeže. 

Stejně jako v jiných částech Německa, také v Bonnu se přistěhovalci nadprůměrně podílejí na trestné činnosti se sexuálním podtextem. „V roce 2016 policie v Bonnu zaznamenala 80 podezřelých, mezi nimiž figurovalo 29 cizinců, což činí 36,3 %. V 19 případech potom byli podezřelí ze spáchané trestné činnosti přímo uprchlíci a migranti,“ píše server a zmiňuje dále krádeže, kterých policie v loňském roce evidovala 1926.

Celý text  v němčině najdete ZDE.

Také v této oblasti kriminality jsou přistěhovalci zastoupeni nadprůměrně. „Z 1926 případů se na krádežích podílelo jen 1041 Němců (54 %). Celých 660 podezřelých spadalo do kategorie ‚žadatel o azyl, přistěhovalec či migrant‘. Procentuálně tak jde asi o třetinu,“ konstatuje server s dodatkem, že obdobné je to také mezi černými pasažéry. „Z 1702 neplatičů jízdního v městské hromadné dopravě tvořili cizinci 33,6 %.“

Server ke zveřejněním statistikám vysvětluje, že se jedná jen o ty, kde bylo pachatel zajištěn. Ve skutečnosti tak bylo spácháno více případů trestné činnosti, které však nebyly vyřešeny. „Nadměrné zastoupení cizinců je patrně i ve věznicích. Nedávno například věznice v Ratingenu Justizvollzugsanstalt Düsseldorf uváděla, že z 800 vězňů tvoří 54 % cizinci z více než šedesáti zemí,“ poukazuje server.

V rámci výčtu trestných činů v Bonnu server rovněž zmiňuje nedávno zveřejněné statistiky vztahující se k Severnímu Porýni-Vestfálsku. „V oblasti násilné trestné činnosti bylo v této spolkové zemi zajištěno 4806 pachatelů, z nichž podíl přistěhovalců činil 12 %. Na krádežích se loni cizinci podíleli téměř z padesáti procent. Čtvrtinu ze všech podezřelých potom tvořili přistěhovalci,“ uzavírá server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…