Taškařice! Patlal! Ohrožení zdraví. Svěrákovo zpívání už má ohlasy, velmi tvrdé

25.03.2020 22:02

Dnes po poledni se Českem rozezněla píseň Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře „Není nutno“. Spolu se Zdeňkem Svěrákem si mohl zazpívat každý, kdo chtěl. „Zasáhlo to mnoho srdcí, a to jsem chtěl,“ konstatoval Svěrák ve vyjádření pro Českou televizi. Řadu lidí společný zpěv dojal, potěšil i povzbudil, ale ozvali se i odpůrci společného zpívání.

Taškařice! Patlal! Ohrožení zdraví. Svěrákovo zpívání už má ohlasy, velmi tvrdé
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zdeněk Svěrák je český dramatik, scénárista, herec a autor písňových textů

„Já jsem příjemně překvapen, jak se naše společnost chová. Po počátečním vybílování krámů s trvanlivými nudlemi se teď dějou daleko lepší věci a já myslím, že podle toho, jak se lidi chovají, že to zvládneme. Nevím, za jak dlouho, ale líbí se mi to,“ ocenil Svěrák.

Prozradil, že dostal několik SMS zpráv, ze kterých soudí, že to zvládneme.

Anketa

Kterou písničku by měl hrát rozhlas pro zlepšení nálady?

hlasovalo: 20087 lidí

Nechce prý lidem rozdávat rady, jak se v krizi mají chovat. „Já bych sám potřeboval rady, ale já myslím, že z toho vyjdeme posílení. A nevím, jestli si moc nefandím, ale myslím, že v některých ohledech můžeme být jiným státům vzorem,“ pokračoval herec.

Prozradil také, že na počátku února hrál s kolegy ve dnes uzavřené Litovli a občas přemýšlí nad tím, že takto izolovaně bude asi žít, až už nebude moct hrát divadlo.

Publicista Tomáš Vyoral k tomu poznamenal, že Svěrák na jedné straně naznačuje, jak si s Čechy často nerozumí, ale na druhé straně se dojímá nad semknutým národem.

„Taškařice na povel se Svěrákem proběhla (u nás v obci zřejmě zachovali rozum a nepustili to do amplionů – nebo jim nefungoval). Teď se nesoudný pán po halíkovsku rozjímá v ČT, jak viděl zpívat tam a tady a spousta esemesek. A najednou je na Čechy pyšný? Není možné, vždyť jim nerozumí, ne? A propos, ty děti na srdceryvném záměru ČT nejsou porušením karantény? Tohle soudruhům z EUropské ČT zřejmě neva...,“ kroutil hlavou Vyoral na sociální síti Facebook.

Lidé reagují na Zdeňka Svěráka

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

Brněnský právník Tomáš Tyl napsal, že Svěrák a jeho následovníci hodlají šířit koronavirus.

„Dovoluji si ctěnému publiku doporučit, aby ve 12.25 uzavřelo dveře, okna, nevycházelo na balkóny a utěsnilo škvíry. Pan Svěrák a jeho souputníci budou šířit kapénkovou infekci svojí radostnou zvukovou produkcí od 12.30. V den, kdy jsme překročili 18 900 mrtvých...,“ upozornil právník.

Lidé reagují na Zdeňka Svěráka

Publicista Tmáš Měšťan označili Svěráka za „patlala“, ale písnička „Není nutno“ je podle jeho mínění dobrá.

Lidé reagují na Zdeňka Svěráka

Účetní a poslankyně SPD Ivana Nevludová prý byla ze skupinového zpěvu písně „Není nutno“ v šoku.

„To, čeho jsem byla teď svědkem v ostravském Globusu, je v současné chvíli do nebe volající!!!! Ve 12.30 hod. si všichni zazpíváme se Svěrákem Není nutno... a VŠICHNI SE SHLUKNEME DO JEDNOHO CHUMLU!!! Ano, vlítla jsem na manažera a ptala se, jestli je NORMÁLNÍ!! (nestihla jsem to vyfotit, protože jsem byla u pokladny a v šoku) Hlavně že u pokladen hlídá sekuriťák rozestupy lidí ve frontách, všude dezinfekce, rukavice, hlášení co pět minut. Lidi zlatí, zpívejte cokoliv, ale doma nebo z okna, neeee v hloučku. Zavolala jsem i na službu péče o zákazníka, abyste nemuseli být v jiných Globusech něčeho podobného svědkem, všem ROZUMNÝM DÍKY ZA POCHOPENÍ,“ napsala Nevludová.

Lidé reagují na Zdeňka Svěráka

Někdejší ředitel ČRo Vltava Petr Fischer dal najevo, že toto opravdu nebylo nutné.

„Ne, opravdu, toto ne – Není nutno.

Lidé reagují na Zdeňka Svěráka

Pár slov přidal i aktivista Robin Suchánek, který Svěrákovu akci ocenil a zdůraznil, že když českému národu není nejlíp, zpívá. A podle Suchánka je to v pořádku. „Proč? Protože není nutno se vzdát. Není nutno podlehnout strachu. A hlavně není nutno zůstat sám. Ten pocit nesmí mít nikdo. Zvláště ne ti všichni, kteří musí být venku mimo karanténu a svojí prací pomáhat nám všem,“ uvedl.

Nakonec se vyjádřil i marketingový expert Jakub Horák, který Svěráka srovnal s propuštěným mluvčím Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Petrem Kukalem, který prohlásil, že ženy v rouškách jsou jako „perské princezny“. Jedna ze studentek kvůli tomu podala na Kukala stížnost. A výsledek se dostavil.

„Zdeněk Svěrák teď v rádiu prohlásil, že má sestřičky radši než doktory, protože jsou hezčí... sexistická nákaza je už všude, přátelé. Já myslím, že by mělo odstoupit celé vedení FF UK,“ napsal Horák.

Lidé reagují na Zdeňka Svěráka

Lidé reagují na Zdeňka Svěráka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…