Tato vláda vraždí růst, prohlásil Kováčik u Moravce

04.11.2012 13:21 | Zprávy

Hosty pořadu Otázky Václava Moravce byli předseda poslanců ČSSD Jeroným Tejc, předseda poslanců Top 09 Petr Gazdík, poslanec KSČM Pavel Kováčik a předseda Věcí veřejných Radek John.

Tato vláda vraždí růst, prohlásil Kováčik u Moravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik

„Padne-li vláda, tak jiný krok než předčasné volby není možný,“ uvedl Tejc. S tím souhlasil i Kováčik. „My jsme v té fázi, že pokud by Petr Nečas nebyl zvolen předsedou ODS, tak odstoupí a vláda padne,“ řekl Gazdík. Nevyloučil ale možná další vyjednávání s případným předsedou ODS Ivanem Fuksou.

Pojďme do předčasných voleb

„Jenže pan Fuksa je součástí těch odpadlíků z ODS, to jsou jakési Věci veřejné,“ dodal předseda poslanců TOP 09. Poté se ale dozvěděl, že Nečas ve volbě zvítězil, a to hned v prvním kole. Kromě Gazdíka však všichni tvrdí, že výsledek kongresu nic nezlepší.

„My chceme zabránit rozvratu sociálního systému sKartami panem Drábkem, chceme DPH 20 a 14 procent. Jsme pro předčasné volby, pojďme do nich,“ notoval si s Kováčikem i Tejcem John. Podle nich jsou nevyhnutelné. „Je to vláda založená na přeběhlících,“ dodal Tejc.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Oddlužení, které doporučuje Člověk v tísni. Důchodkyně nám napsala, jak s ní soudy vyběhly

4:46 Oddlužení, které doporučuje Člověk v tísni. Důchodkyně nám napsala, jak s ní soudy vyběhly

„V průběhu jedenácti let se nás soud dvakrát dotázal jestli ‚vzhledem k dosavadnímu průběhu soudu‘ n…