Teď vám to neřeknu, uvidíte zítra. Fiala ke schválenému prohlášení

06.01.2022 14:42

Kabinet Petra Fialy dnes na mimořádném jednání schválil programové prohlášení vlády. „Již dlouhodobě jsme v koalici dospěli k významné politické shodě, takže proto bylo to dnešní schválení rychlou záležitostí. Hlasování bylo jednomyslné a ten text bude veřejnosti k dispozici v pátek,“ prohlásil premiér Fiala a dodal, že s tímto programovým prohlášením bude vláda žádat příští týden Poslaneckou sněmovnu o důvěru.

Teď vám to neřeknu, uvidíte zítra. Fiala ke schválenému prohlášení
Foto: Hana Brožková
Popisek: Premiér Petr Fiala

Anketa

Jste pro zrušení Benešových dekretů?

1%
98%
hlasovalo: 20548 lidí
„Dnes jsme na jednání vlády schválili programové prohlášení vlády, na kterém jsme začali pracovat hned po jmenování vlády,“ spustil premiér na tiskové konferenci po jednání vlády.

„Měli jsme oporu v našem koaličním programu, takže z tohoto hlediska tam žádné překvapení nebude. Ale věnovali jsme se i připomínkám významných aktérů jednotlivých resortů a také reprezentantů zaměstnanců a zaměstnavatelů. To všechno se na tom programovém prohlášení podle mě pozitivně podepsalo,“ řekl spokojený Fiala.

Schválení podle něj bylo rychlou a jednomyslnou záležitostí. „Již dlouhodobě jsme v koalici dospěli k významné politické shodě, takže proto bylo to dnešní schválení rychlou záležitostí. Hlasování bylo jednomyslné a ten text bude veřejnosti k dispozici v pátek,“ pokračoval Fiala.

Ve všech základních bodech prohlášení podle Fialy vychází z koaliční smlouvy. „Ale samozřejmě jsme tam zohlednili i některé aktuální věci, jako je třeba boj s nemocí covid-19. Chci ale říci, že je to program vlády na 4 roky, je to ambiciózní prohlášení, protože my chceme, aby Česká republika patřila mezi nejvyspělejší země světa a tomu to prohlášení odpovídá,“ řekl Fiala s tím, že žádné konkrétní věci z prohlášení komentovat nechce.

„Žádné jednotlivosti teď zveřejňovat nebudu, zítra to prohlášení bude dostupné veřejnosti a budeme s tímto programem žádat Poslaneckou sněmovnu o důvěru, což nastane ve středu 12. ledna,“ uzavřel premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…