Telička v ČT prozradil, co bylo za tahanicemi o Jourovou. Byla jen kartou ve hře

07.10.2014 19:57

Europoslanec Pavel Telička (ANO) v úterním Interview ČT24 popsal, co mohlo stát za tahanicí o zvolení Věry Jourové na post eurokomisařky. Došlo na řeč o politických hrách v Evropském parlamentu. Telička si rýpl do ČSSD. Rozebíral i kvóty ve vedení firem v soukromém sektoru.

Telička v ČT prozradil, co bylo za tahanicemi o Jourovou. Byla jen kartou ve hře
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Pavel Telička

„Věra Jourová byla spíše nástrojem pro karetní hry, které se v Evropském parlamentu hrají,“ prozradil Telička s tím, že některé frakce se těmito hrami pokouší získat podporu pro svého vlastního kandidáta. Kandidátka ANO navíc prý trpěla tím, že se jí nedostalo podpory od všech českých europoslanců. Tato nepodpora jde podle Teličky i za ČSSD. Podporu, které se mohlo české eurokomisařce dostat z řad ČSSD, prý Telička necítil dostatečně.

Jourová prý nepatřila ke slabším kandidátům, našly by se prý slabší. Bývalá ministryně pro místní rozvoj byla ale podle Teličky například lepší v porovnání s bývalým eurokomisařem Vladimírem Špidlou (ČSSD). „V některých oblastech ho předčila,“ zdůraznil host v pořadu. Z dnešních kandidátů je podle jeho slov problematický uchazeč o post eurokomisaře z Maďarska. Složení nové Evropské komise ještě není úplně definitivní a bude se dolaďovat, ale Věra Jourová se eurokomisařkou zřejmě stane.

V závěru pořadu došlo i na prosazování kvót ve vedení firem. Ačkoli původně tvrdila, že je proti zavedení kvót pro ženy, teď je pro. Podle Teličky možná změnila svůj názor pod tíhou argumentů. „Ale berme to tak, že Věra Jourová již dnes není političkou české vlády, bude členkou Evropské komise a v jejím rámci bude nějak postupovat,“ uvedl dále Telička. On sám je ale proti zavedení ženských kvót v soukromých firmách a volil by jiné nástroje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…