Ten by odborně neprošel. ,,Neministr", kterého nechce Zeman: Zlé info

18.11.2021 8:36 | Ze sítí

Komentátor Petr Kamberský si rýpl do České televize. A poněkud přitom popletl jméno jednoho z kandidátů na ministra. Nahlédněte.

Ten by odborně neprošel. ,,Neministr", kterého nechce Zeman: Zlé info
Foto: Screen TN.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman v rozhovoru s Reyem Korantengem

Petr Kamberský z Lidových novin by rád věděl, zda bude Česká televize k ministrům vlády Petra Fialy stejně tvrdá, jako byla např. ke končící ministryni financí za hnutí ANO Aleně Schillerové, kterou zkoušela z angličtiny.

„Nová vláda je složena, řekl bych, až nadprůměrně kompetentně. Jen mne zajímá, zda bude ČT zkoušet Stanjuru z angličtiny (jako vyjeli na Schillerovou) a pak mne fascinuje, že nikomu nevadí nekompetentní Bc. Jakub Lipavský coby ministr zahraničí, jenž by ani nesměl být diplomatem,“ rýpl si Kamberský na Twitteru do České televize i do možného ministra zahraničí Lipavského, jenž se však nejmenuje Jakub, nýbrž Jan.

Kamberský v ráži

Připomněl, jaké podmínky musí splňovat kandidát na velvyslance.

„Dle zákona ambasador musí mít mgr a výš. Na to lze kašlat v případě demokratického mandátu (jenž ale nemá), nebo udělit výjimku na základě praxe, zkušeností etc. Jediná zkušenost JL jsou 4 roky práce v zahraničním výboru, což je dle mého nedostatečné na tak důležitý post,“ doplnil ještě.

Nakonec konstatoval, že proti Lipavskému nechce vést osobní válku.

„Prostě mne baví ten dvojí metr a nekritičnost, nevedu proti JP osobní džihád,“ uzavřel palbu do pravděpodobného příštího ministra.

Kamberský v ráži
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…