Tenhle imigrant se nějak neintegroval... Po střelbě v Mnichově se objevují už i hodně brutální glosy

23.07.2016 15:41

Devět lidí postřílel v pátek večer v Mnichově osmnáctiletý Němec íránského původu, sám později spáchal sebevraždu. S rostoucím časovým odstupem od celé smutné události přibývají reakce, které se na celou věc dívají s větším nadhledem.

Tenhle imigrant se nějak neintegroval... Po střelbě v Mnichově se objevují už i hodně brutální glosy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znovupostavená radnice Mnichova je hlavní dominantou města

Redaktor televize Prima Bohumil Roub – který mimo jiné točil „slavnou“ reportáž o iráckých křesťanech u nás – poukázal na to, že na tiskové konferenci mnichovský policejní prezident říkal, že není důvod cítit se být ohroženi. Roub upozorňuje, že jeho český kolega Pavel Novotný dodává, že lidé se bojí.

„Já bych se teda začal bát, němečtí přátelé. Podcenění hrozby, tak bych to nazval,“ poznamenal.

Přiznal, že lze použít argument, že útočník žil v Německu dlouho. „Ale pak je tu otázka, proč se plně neintegroval?“ ptá se Roub.

Bývalý televizní moderátor Roman Šmucler pak citoval slova bavorského premiéra Horsta Seehofera (CSU), který uvedl: „Musíme udělat vše pro obranu bezpečnosti." Šmucler k tomu dodal: „Seehofer für Kanzleramt!“, což česky znamená „Seehofer do kancléřství“. K tomu je nutno podotknout, že v kancléřství nyní sedí Angela Merkelová (CDU), jejímž největším kritikem v rámci koalice CDU/CSU je právě Seehofer.

Celý text příspěvku Bohumila Rouba na jeho facebookovém profilu:

Na tiskovce říká mnichovský policejní prezident, že není důvod cítit se být ohroženi. Naopak náš český kolega Pavel Novotný dodává, že lidé se bojí. Já bych se teda začal bát, němečtí přátelé. Podcenění hrozby, tak bych to nazval. Nechci použít - já vám to říkal... Samozřejmě, že použijete argument, že žil v Německu dlouho. Ale pak je tu otázka, proč se plně neintegroval?

Celý text příspěvku Romana Šmuclera na jeho facebookovém profilu:

"Musíme udělat vše pro obranu bezpečnosti."

Seehofer fur Kanzleramt!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…