Teroristické metody, padesátá léta. Rodí se hnutí proti Sobotkovi

09.11.2013 19:20

Po pokusu druhého muže sociální demokracie Michala Haška svrhnout stranického předsedu Bohuslava Sobotku se ozvala vlna podporovatelů šéfa ČSSD. Nyní se rodí hnutí sdružující naopak jeho odpůrce. Ti na sociální síti Facebook založili stránku "Nechceme Sobotku premiérem" reagující na vnitrostranickou situaci a snahu sobotkovského tábora uchopit moc.

Teroristické metody, padesátá léta. Rodí se hnutí proti Sobotkovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka odpovídal novinářům

Server Prvnizpravy.cz přinesl rozhovor se zakladatelem iniciativy Petrem Bočkem. Důvodem pro rozhodnutí spustit iniciativu prý bylo, že Sobotka, který je podle Bočka jen loutkou Bruselu, využil hlouposti křídla Michala Haška s utajováním schůzky v Lánech a snaží se využít této situace metodami, které si nezadají s padesátými léty.

"Zlikvidovat své oponenty ve straně za nadšeného potlesku téměř všech médií těmito teroristickými metodami mně přijde v demokratickém státě nepředstavitelné. Vyhrožování smrtí členům ČSSD, kteří měli jiný názor na předsednictvu a demokraticky rozhodli o tom, že by měl Sobotka z volebního debaklu vyvodit důsledky, to už je za hranou demokracie," říká Boček.

Oddanost Bruselu a kníže v zádech

Na šéfovi ČSSD mu vadí nejvíce jeho "slouhovská oddanost Bruselu a zákeřnost, se kterou postupuje se Schwarzenbergem v zádech proti svým oponentům". "Na facebookové stránce Nechceme Sobotku premiérem se snažíme zveřejňovat informace, které oficiální média zcela opomíjí. Všechna média totiž naprosto neuvěřitelným a neobjektivním způsobem straní Sobotkovi," dodává zakladatel iniciativy.

Do budoucna chtějí Sobotkovi odpůrci bojovat všemi demokratickými prostředky proti tomu, aby byla v České republice nastolena "eurodiktatura a vláda evropské jednoty pod vedením Sobotky a Dienstbiera".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…